Serie A 19. runde: sene sliteseire og dommerdrama

188

Nytt år, gamle vaner i Serie A.
Alle storlagene vinner, men bare Juventus gjør de på overbevisende måte.

Higuain scorer to og Dybala setter en straffe inn for en komfortable og trøbbelfri 3-0 på hjemmebane mot overkommelige Bologna. Ikke noe å skryte på, men mer enn nok til å vise rivalene at de er tilbake.

En treg start

Resten av medaljekandidatene trenger derimot litt tur for å ta tre poeng hjem fra tilsynelatende enkle kamper.
Armando Izzos andre selvmål for sesongen gir tannløse Roma en seier i et komplisert oppgjør. Genoa er alltid tøffe motstandere hjemme og det er nesten tilfeldig at resultatet ikke er annerledes. Sczcesny redder sine med to kjempeparader, og det samme gjør Perin før han må ut med en ny alvorlig kneskade.

Igjen spiller Milan temmelig bra mot Cagliari men klarer ikke å skape all verden. Noen minutter før slutt skjer det litt ping-pong i feltet og Carlos Bacca får en gratis en-mot-en situasjon som spissen ikke kan bomme på. Måltørken er over etter 600 minutter og San Siro jubler for en ny seier.

- Annonse -

Sen feiring for byrivalene også. Det begynner stygt i Udine for Inter da vertene tar ledelsen og kommer nære 2-0. Inter, som spiller i deres iøynefallende Sprite-farget drakt, har funnet stabilitet og har småmarginene på sin side. Perisic utligner på kampens første angrep med litt hjelp av keeperen. Kroaten sørger også for seieren nesten på overtid med en god heading.

Lazio brenner en straffe mot bunnlag Crotone som holder ut takket være reservekeeper Festa. Bare en defensiv tabbe avgjør kampen i hjemmelagets favør helt på tampen.

Filming i Napoli

Napoli må vente kampens siste ballspark for å slå Sampdoria etter en vanskelig og spent match.
Tonelli banker 2-1 inn i 95. minutt men gjestene føler dommeren har mishandlet dem og det koker både på banen og på TV og sosiale medier etterpå.
Supporterne, spillerne og selveste President Massimo Ferrero peker fingeren på Di Bello, spesielt angående Silvestres omdiskuterte utvisning. Midtstopperen hindrer Pepe Reina mens han setter ballen i spill, og keeperen kaster seg ned. Kontakten mellom de to er minimal, hvis det finnes i det hele tatt, men Reinas filming overbeviser dommeren som viser Silvestre det andre gule.
Mot 10-mann Sampdoria dominerer Napoli og snuoperasjonen er bare et tidsspørsmål, igjen med litt dommerhjelp i form av en usedvanlig lang overtid.

Det må likevel sies at Napoli ble snytt for to straffer tidligere i kampen. Dommer hadde jo en elendig kveld på jobb, men begge lag har grunn å klage, selv om Reina sitt skuespill var trist å se på og har påvirket matchen. President De Laurentiis kan vel vurdere å tilby keeperen en rolle i en av sine populære komedier…

Gult kort?

Alt avgjort på topp og bunn?

Gullstriden lever fortsatt altså, men Juventus har igjen klart å slå tilbake i stil etter Supercoppa-nedtur.
Rivalene henger med, men på et hengende hår. Et nytt poengtap var veldig nære på og formsvingen går litt ned.
Atalanta er et vakkert unntak, med en strålende 4-1 borteseier mot merkelige svake Chievo. Den europeiske drømmen lever videre, men ikke noe som skal bekymre de som kjemper om Scudetto.

Nedrykkssituasjon ser over allerede ut. Empolis uvurderlige seier mot Palermo gir dem 7-poengs forsprang på sicilianerne som ligger på 18. plass. Et gedigent gap for lagene som går med sneglefart.
Crotone og Pescara har vel en kamp igjen å spille (borte mot Juventus og hjemme mot Fiorentina), men det er usannsynlig at tabellen skal forandre mye etterpå.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -