I Italia heter den ‘Zona Cesarini’ (etter en argentinsk-italiensk spiss fra 30-tallet som pleide å score i slutten av kamper), men konseptet er det samme: et avgjørende mål i siste liten.
Serie A sin tredje runde ga oss tre viktige scoringer på tampen. Roma slo Sampdoria 3-2 på overtid etter en diskutabel straffe, Icardi redder Inter, mens Udinese senket Milan på San Siro.

ROMA – SAMPDORIA 3-2

Totti skriver et nytt kapittel i sin legendariske karriere og vender kampen for Roma mot et overraskende Sampdoria-lag.
Vertene tok ledelsen med Salah som headet inn Perottis innlegg etter åtte minutter, men klarte ikke å styre kampen. Luis Muriel utlignet med en fabelaktig volley fra utrolig skrå vinkel på Reginis langball fra egen halvdel. Colombianeren er i toppform og tvinger frem en god redning av Szczesny noen minutter senere. Den polske keeper har alltid prestert ustabilt og tabben kommer like før pause, da er han ute på bærtur på en corner og Quagliarella takker og setter inn Sampdorias andre for dagen.
Målscoreren kommer nære med et vakkert hælspark i overtid, men Romas sisteskanse er tilbake på sitt nivå og «pælmer» ballen ut.

Været kommer til Romas unnsetning, for det begynte å regne trollkjerringer og pausen varer mer enn én time.
Når kampen starter igjen er Giallorossi et helt annet lag, også fordi Totti og Dzeko kommer inn for de usynlige Perotti og El Shaarawy. Byttene fungerer bra og Roma produserer sjanser på løpende bånd: Viviano er super på Strootman og Dzeko skyter utenfor, men utligningen ligger i lufta.
Totti finner bosnieren i bakrom med en nøyaktig langball, mottaket er bra og spissen danser forbi Viviano og scorer.
Sampdoria henger ikke lenger med, men Viviano holder stillingen på 2-2 med to store redninger fra Dzeko igjen og Salah.
Roma ser ut til å være på vei til et unyttig uavgjort, men i siste minutt av overtid skjer det igjen… Dzeko går over ende i feltet og dommer blåser straffe. Den fjerde på tre kamper og den så ganske billig ut.
Kapteinen Totti er iskaldt og Roma kan feire sin 40-årige helt og en viktig seier.

Laget skaper mange sjanser, men effektivitet er rett og slett elendig for en gullkandidat. Dzeko fortsetter å brenne mulighet etter mulighet, mens Salah er den eneste blant kantene som spiller kontant.
Det er vel litt urovekkende at det tok den evige stjernen Totti til å snu en kamp som de skulle ha styrt på 1-0.
Forsvaret sliter og Szczesny i buret er en konstant trussel for sine egne medspillere og supportere.
Roma har et stort potensial, men mentalt er de fortsatt svake og til og med tekniske ferdigheter feiler dem under kampen.

PESCARA – INTER 1-2

Det samme som plager Roma gjelder for Inter, men i enda større grad. I Pescara stilles De Boers lag opp med 4-2-3-1: Banega er tilbake i sin offensive rolle mens Joao Mario spiller anker-indreløper sammen med Medel.
Kampen er åpen og Pescara gjør igjen en veldig god figur. Begge lag skaper noen gode sjanser, men det er vertene som kommer nærmest da Verre avslutter en kontring rett i tverrliggeren.
Andre omgangen følger det samme mønstret, til Pescara finner målet med innbytter Bahebeck. Inters forsvaret er igjen litt late på markering og unggutten på lån fra PSG kan breiside uforstyrret et innlegg på lengste stolpe.

Inter fosser i angrep, men lever farlig på kontringer og Handanovic må redde sine to ganger.
De Boer kaster Jovetic, Palacio og Eder inn i det 75. minutt og det som ser ut som et desperasjonstrekk blir et vinnende valg.
Icardi header inn Banegas innlegg og utligner. Pescara prøver igjen, men det er Inter nå som har mest krefter. I kampens siste angrep spretter ballen rundt Pescaras 16-meter og ender opp mellom Icardis bein, og han avslutter rolig og sikrer tre viktige poeng i en ny middelmådig forestilling.

Et uavgjort ville vært en fair resultat, men forskjell mellom Pescara og Inter var (bortsett fra ren flaks) kvalitet på spissene. Icardi har mange mangler, men er en ekte måltyv, som han viste frem igjen.
Hans form og tre poeng er alt Inter kan juble for. Laget er fortsatt work in progress og De Boer ser ikke helt komfortabel ut i Serie A.
“Seieren var fortjent for vi var det beste laget i kveld – sa han – Vi må bli flinkere til å ta vare på ballen og være mer oppmerksomme når vi presser høyt”.
En temmelig optimistisk analyse, og ikke et ord på dårlig defensiv plassering som ikke er avhengig av balltap og kontringer.

MILAN – UDINESE 0-1

Byrivalen Milan er ikke like heldige i slutten av kampen, for Udinese får et nesten tilfeldig mål med Pericas halv-volley.
Montella sitt lag spiller ikke spesielt bra, men skaper likevel et par gode sjanser. Sosa treffer tverrliggeren i første omgang og Bacca er, merkelig nok, svært ueffektiv foran mål. Udinese “stjeler” en viktig og ganske ufortjent seier, og Montella kan bare undre på hva han kan gjøre.

Det er klart at stallen mangler kvalitet og dybde, men det er attityde som treneren har antydningsvis kritisert i garderoben etter tapet.
De kinesiske pengene i januars overgangsvindu er bare en fjern fantasi i øyeblikket: det gagner ingen å innbille seg fabuløse scenarioer mens nåtida er ganske grå og deprimerende.

Higuain kaller, Callejon svarer: Juve og Napoli vinner i CL-oppvarming

ATALANTA – TORINO 2-1

Joe Hart sitt italienske eventyr begynner med en kostbar tabbe. Englands keeper er upresis på en corner og bokser ballen rett på Masiello som kan sette den inn og utligne. Senere i matchen er Hart sjanseløs på Kessies straffe som avgjør en nervøs kamp i Atalantas favør etter at Torino hadde fått ledelsen med Iago Falques flotte frispark.
Mange var usikre på Hart og slike tidlige involveringer forsterker tvilene. Laget var svekket av skader i angrep, men det var lov å forvente at en keeper med stor internasjonal erfaring kunne bidra mer og redde poeng.
Atalanta takker og tar en god seier mens Gasperinis taktisk prosjekt sliter og roter det til for seg i Bergamo.

BOLOGNA – CAGLIARI 2-1

Bologna spiller bra men risikerer å kaste seieren bort mot 10-mann Cagliari. Verdi gir vertene ledelse med en god frispark: ballen spretter rett foran Storari som ikke klarer å holde den ut.
Cagliari-keeper spiller bra før og etter baklengs, men sin kamp ender med rødt kort tidlig i andre omgang da han kommer stormende ut mot Krejci i en én-mot-én situasjon. Det er ikke klart hvis dommeren blåser hands utenfor 16-meteren eller en klumsete taklingsforsøk, men Storari er iallfall utvist.
Bologna dobler i 75. minutt med innbytter Di Francesco (sønnen til Sassuolos trener Eusebio) fra kort hold på Krejcis bra innlegg.
Bruno Alves reduserer for gjestene med sin egen frispark, men det er altfor sent.

CHIEVO – LAZIO 1-1

Det blir poengdeling i en typisk Chievo hjemmekamp. Alt skjer på dødball: Gamberini header en corner inn, De Vrij er sist på ballen i en kaotisk situasjon foran Chievos mål. Marchetti er god i andre like sjanser, Sorrentino testes ikke hardt av Lazio offensive spillere.

EMPOLI – CROTONE 2-1

Bunnoppgjøret er litt bedre enn fryktet, men ikke noe lag overbeviser likevel.
Alle mål kommer fra forsvarspillere og det sier mye om kampens kvalitet. Midtstopper Bellusci header Pasqual sitt innlegg inn og åpner Empolis konto i år. Sampirisi utligner med hodet også etter kampens eneste ekte angrep, men Costa sikrer re viktige poeng, igjen på Pasquals dødball.
Crotone ligger fortsatt siste med null poeng, men de er ikke langt unna: mangel av erfaring og uheldige hendelser har påvirket resultater mer enn et tydelig dårlig spillenivå.