Serieavslutning og fotballfest i Europa

539

Serieavslutning og fotballfest i Europa

Det er siste runde i en rekke europeiske ligaer i dag, med masse snadder på menyen for oss som er glade i fotball!

Det er ikke helt lett å vite hvor man skal begynne, og det er nok å ta av på øverste nivå, men vi tar allikevel turen til nivå fire i England aller først, der Southend og Wycombe spiller opprykksfinale om å få spille i League One neste sesong -på selveste Wembley!

rsz_1wembley

 

- Annonse -

Southendfans har ikke hatt det lett på vei til denne finalen. I fjor røk de ut av playoff. Denne sesongen tapte de mot Morecambe i siste serierunde og gikk glipp av direkte opprykk. I andre semifinale mot Stevenage bommet de på straffe fire minutter på overtid, men klarte å dra i land seieren i ekstraomgangene. Wycombe, på sin side, spiller kanskje med litt mindre press. Laget var nære ved å rykke ned fra League Two i fjor, og ikke mange forventet at laget skulle være der de nå er. Stevenage har ikke slått Wycombe i de fire siste oppgjørene, og vi tror det blir meget jevnt (og gøy for oss!) på Wembley i kveld.

I Bundesliga er det meste avgjort i toppen. Bayern er suverene mestere, mens Wolfsburg og Borussia Mönchengladbach tar de to siste direkteplassene til Champions League -dog kan Borussia fortsatt snike seg foran ulvene og komme på andreplass. Videre tar Leverkusen kvalikplassen til CL. Så begynner det å bli interessant. Schalke har to poeng til gode på Augsburg på direkteplassen til Europaligaen. Augsburg møter sølvjagende Mönchengladbach, mens Schalke skal opp mot desperate Hamburg som sloss mot nedrykk. Bak der igjen kommer Borussia Dortmund, som med seier hjemme mot tabellnabo Werder Bremen samt Augsburgtap sniker seg opp på Europaligakvalifisering -ikke verst for storlaget som så helt fortapte ut ved juletider! Det er allikevel i bunnen den aller største dramatikken kommer til å utspille seg. Paderborn på sisteplass må vi nesten regne som nedrykket. Den dårlige målforskjellen gjør at det er høyst teoretisk at de skal kunne klare seg. Men de kommer helt sikkert til å sloss for livet, og når de skal opp mot Stuttgart som ligger to poeng foran på tabellen kommer det garantert til å bli intensivt! Hannover – Freiburg er også et meget interessant oppgjør, lagene ligger á poeng på plassene rett over streken, ingen av de er trygge. Uavgjort kan holde for begge -men tør de satse på det? Hertha Berlin, Freiburg, Hannover, Stuttgart, HSV og Paderborn kan alle rykke ned, det blir et bikkjeslagsmål i Tyskland i dag!

 

bundesligaslutt

I Spania er det i likhet med Tyskland avgjort helt i toppen. Barcelona er mestere, og Real Madrid tar andreplassen. Atletico har et bra grep på tredjeplassen og plass i gruppespillet i mesterligaen, men må helst vinne borte mot Granada i dag, siden det bare er to poeng ned til Valencia -som er bedre på innbyrdes oppgjør. Valencia skal på sin side opp mot Almeria borte, og må vinne for å kjempe om tredjeplassen, samt for å holde Sevilla bak seg -Los Che har bare ett poeng å gå på. Felles for Almeria og Granada er at de kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk, så kanskje har Sevilla muligheter her. I bunnen er det i tillegg til Almeria og Granada lagene Deportivo og Eibar som kjemper om å unngå to av de tre nedrykksplassene. Kun to poeng skiller de fire lagene. Deportivo skal til Barcelona for å forsøke å ta ihvertfall ett poeng, mens Eibar skal spille hjemme mot for lengst fortapte Cordoba. Med de tre andre lagene i kamp mot absolutte storlag har miniputten Eibar gode muligheter til å holde seg i divisjonen. Alle kampene med betydning går 1830, mens runden er utvidet med Levante – Elche fra 1630 og avsluttes med Real Madrid – Getafe 2030. Vi gleder oss!

laligaslutt

I nabolandet Portugal blir Benfica seriemestere så lenge de ikke presterer å tape med mer enn fire mål hjemme mot Maritimo. Ettersom Porto spilte sin siste kamp allerede i går vet laget akkurat hva som skal til -vi tviler ikke på at de drar dette i land.

I Frankrike, derimot, skal det fortsatt kjempes om avgjørende plasseringer. Bunnlagene i Ligue 1 har ikke vært i stand til å ta poeng på flere runder, så Evian, Metz og Lens tar alle turen ned. Helt i toppen har det også vært avklart en liten stund. Zlatan Ibrahimovic og PSG er mestere, og unge, entusiastiske Lyon tar andreplassen. Så blir det interessant. Monaco ligger i øyeblikket best an i kampen om den siste mesterligaplassen, og har to poeng ned til Marseille og St. Etienne på plassene bak. Men laget fra fyrstedømmet bør helst vinne borte mot Lorient, for laget har dårligere målforskjell enn Marseille, som spiller hjemme mot Bastia. Skulle både Marseille og Monaco feile, vil nok overraskelseslaget St. Etienne gjøre alt i deres makt for å komme enda høyere på tabellen -selv om det kan bli vanskelig med tanker på målforskjellen. Men gøy blir det!

ligue1finaletabell

Den enkleste måten å få med seg alt som skjer på er selvfølgelig å laste ned appen vår!

Apple/iOS  Android

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -