Siste nytt før seriestart: Ranheim møter Brann i første seriekamp

413

Hvis værmeldingen er en indikasjon på hva Ranheim kan vente seg mot Brann i dagens kamp, blir det en god start for «gutta fra fjæra.» Værmeldingen er flaus bris fra vest og 0 grader. Seriestarten er avhengig av mer enn været i første seriekamp.

Uforutsigelige Brann har et godt tak på Ranheim. På de siste tre oppgjørene har Bergenslaget, som tok 2. plassen i Eliteserien i 2016, to seiere og en uavgjort, med en klar 8-3 målforskjell. Men, det er bare statistikk og tre år tilbake i tid. Gutta til Nils-Arne Nilsen kan produsere god fotball, men også tape når du minst forventer.

Som Henning Kvitnes sier «Evig eies kun ett dårlig rykte, og ingen vet vel hva dagene vil gi.»

Førstedivisjonsklubb begjært konkurs (Ranheim)

- Annonse -

Ranheim har de siste årene trosset medias spådommer, tatt sine egne veier og store steg mot toppen av Norsk fotball.

Fotballnerd.no har tatt ett nærmere blikk på Ranheim

Halvproffene fra Trondheim er kanskje undervurdert av store deler av fotball Norge. Mens helproffene i Rosenborg sitter i heimen og spiller playstation, er «gutta fra fjæra» på jobb eller opptatt med studier.

Det er økonomiske vilkår på linje med damene i Norsk eliteserie.

Samtidig har klubben nå blitt den klubben som satser på lokale spillere og talenter, noe som var ett mål for Nils-Arne Eggen, i den perioden RBK vant Eliteserien 8 år på rad og slo Milan på San Siro.

Selvfølgelig har Rosenborg BK de siste sesongene tatt fornuftige valg i forhold til sine vurderinger av spillere, de skal kjempe om en plass i Champions League i beste fall. Det krever andre grep enn å beholde plassen i Eliteserien. Da henter du talenter fra Serbia som er lovende. Ikke Trøndergutter. Så lovende må du være.

Såpass mye har fotballen endra seg. Det var vanskelig selv på Eggens tid, Skammelsrud og Mini er ikke ekte Trøndere, selv om man skulle tro det. Eggen hentet også talenter utenfor nærområdet.

Sponsorkrise for Ranheim

Svein Maalens utvalgte gutter denne gangen er:

Andreas Helmersen, Eggen Rismark, Erik Tønne, Ivar Furu,  Kristoffer Løkberg, Øyvind Alseth, Aslak Fonn Witry, Even Barli, Eirik Valla Dønnem, Øyvind Storflor, Aleksander Foosnæs, Jakob Tromsdal, Sondre Sørløkk, Magnus Lenes, Michael Karlsen, Sivert Solli, Mads Reginiussen og Daniel Kvande.

Lokale og helproffe fotballspillere. Eggen Rismark er barnebarnet til Nils-Arne Eggen.

Blir spennende å se hvor RBK-mentor Nils-Arne Eggen kommer til å være denne sesongen. Tror han vil være i fjæra, der vil han se fotball som han ønsker det skal spilles, 4-3-3 med lokale talenter. Eggen Rismark er bonus.

Hvordan Brann møter Ranheim? Det blir spennende. 3 poeng er viktig. Kan kanskje holde til plass.

Dette ender 1-1. Det er min vurdering.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -