Sjokkseier og drama i Tyskland

190

Hoffenheim – Augsburg 2-1

Viktig bunnoppgjør litt sør for Frankfurt når Hoffenheim tok i mot Augsburg. Hoffenheim var ti minutter unna seier mot Dortmund på Westfalenstadion, endte med et surt 3-1 tap. Augsburg har vært variabel i det siste, men kunne med seier her ta seg bra vekk fra bunnstriden. Det er Hoffenheim som tar en fortjent ledelse. 25 min er gått når Vargas smeller til fra langt hold, Skuddet går i stolpen, men faller fint til Ochs, som sender ballen videre til Volland. På åpent mål har han en enkel oppgave og 1-0 til hjemmelaget. Augsburg kommer tilbake på en billig tildelt straffe. Dommer mener et skudd blir stoppet av en arm i 16-meteren. Reprisen viser at ballen går i armen, men armen er plassert helt inntil kroppen, og det er strengt. Verhaegh er sikker fra merket. Hoffenheim tar de viktige tre poengene helt på tampen. Kramaric legger inn fra høyre, innlegget er perfekt, på halvspretten banker Uth ballen i mål. Til tross for seieren, Hoffenheim er fortsatt under streken.

Leverkusen – Bremen 1-4

Leverkusen ble sendt på hodet ut av Bremen da lagene møttes i cupen for noen uker sider, det oppgjøret endte 1-3. Det var nok forventninger til at Leverkusen skulle prestere bedre i ligaen. Det endte nesten motsatt. Allerede etter 5 minutter kommer den første smellen. Et frispark blir lempet inn i feltet. Ballen detter etterhvert ned hos Bartels, som smeller til på volley. Ballen går på en eller annen måte forbi 6-8 spillere av forskjellige drakter, og i mål. Ting blir ikke bedre etter 10 minutter ut i andreomgang. En feilpasning i bakre rekker sender Pizarro alene mot mål. Kun en ting kan skje da, toppscoreren av samtlige utenlandsspillere chipper ballen over Leno og i mål. Pizarro blir hat-trick utover kvelden, først på et klart straffespark, deretter på en corner. På 0-3 får Leverkusen ørlite håp, men selvmålet til Djilobodji blir kun et skår i gleden til Bremen, som klatrer forbi Frankfurt på tabellen, men de grønne er fortsatt farlig utsatt. Leverkusen mister draget på fjerdeplassen.

Darmstadt – Dortmund 0-2

Dortmund slet lenge mot Hoffenheim, men klarte seg bedre borte mot Darmstadt. Darmstadt klarte 2-2 borte mot Dortmund på Westfalenstadion, men klarte ikke samme bragden. Ramos som scoret det viktige 2-1 målet fem minutter før slutt, scorer sitt andre på to kamper. Aubameyang sin heading blir strålende reddet av Mathenia, men Ramos sine lange bein får til en avslutning på retur fra kloss hold, den klarer ikke Mathenia å holde ute. Dortmund hviler et par spillere til Bayern og Tottenham, det gir rom for andre å skinne. Castro og Durm kommer inn for start for Mkhitaryan og Schmelzer, og det ser ut som et godt bytte. 2-0 kommer etter en strålende pasning fra Castro, som finner Durm som fra sin backpossisjon befinner seg på løp inn i 16-meteren til Darmstadt. Durm som gammel spiss, er kald mot keeper og pirker inn komfortabel ledelse. Den ledelsen tar Dortmund godt vare på, og tar en grei seier til slutt.

Schalke – Hamburg 3-2

Hamburg har vært overraskende gode på bortebane, og det så en stund bra ut mot Schalke også. Müller sender bortelaget i ledelsen. Han utnytter dårlig kommunikasjon bak hos Schalke, og finner en ledig plass mellom stengene. Schalke kommer over sjokket. Et langskudd fra Meyer sender hjemmelaget a jour, før to gule kort til Djourou like før gjør jobben enklere. Huntelaar, som nok burde blitt blåst offisde på, sender de kongeblå foran etter en klarert corner blir sendt inn igjen. Deretter avgjør nærmest Schop kampen med 13 minutter igjen å spille via en retningsforandring. Hamburg får et mål på overtid, men Kacar plusser bare litt på i målprotokollen og Schalke tar en viktig seier.

Bayern – Mainz 1-2

De fleste hadde på forhånd erklært Bayern til seriemestere, men Mainz øyner håp om Champions League, og med onsdagens resultat kan det faktisk bli en svært realistisk overraskelse. Mainz ligger på en femteplass, A-poeng med Gladbach på den viktige fjerdeplassen. Bayern går naturlig ut med høy ballbesittelse, og kun suverene Karius i Mainz-målet hindrer scoring. 2 klasseredninger gjør at Mainz kan ta ledelsen. En kontring ender til slutt hos Samperio på bakerste, han plasser ballen sikkert bak Neuer, noe få har gjort på Allianz Arena. Robben skaper balanse i regnskapet med litt over timen spilt. Får unormalt mye tid midt i banen og fyrer av et skudd som går hardt i hjørnet. Selv 1-1 vil skape litt spenning, men Mainz vil ha alle tre poengene. Fem minutter før slutt kommer sjokket. Cordoba får stå like alene som Robben, og som Robben finner han nettet med et hardt, lavt skudd i hjørnet. Bayern kommer ikke tilbake, og går på sitt første tap på hjemmebane. Bayern reiser til Dortmund på lørdag, nytt tap der og nevnte Dortmund vil være kun 2 poeng bak.

Mönchengladbach – Stuttgart 4-0

Det ble enkelt for Gladbach mot Stuttgart. Lillebror Hazard åpnet endelig kontoen sin for Gladbach, da Johnson gjør alt forarbeidet. 5 meter på kortlinjen, finner han Hazard som får helt åpent mål. Raffael får æren av å sette 2-0, som regelrett kommer etter en skikkelig blunder mellom Gentner og Tyton, Raffael utnytter dårlig kommunikasjon, og får et enkelt mål. Rett etter er det skadeplaget Herrmann som får en opptur, blir spilt igjennom, og hamrer ballen i mål. Ydmykelsen er komplett på overtid, igjen er Tyton involvert. Et innlegg ville gått forbi alle, men Tyton får et par fingre på ballen og forstyrrer helt for Grosskreutz, som snubler ballen i eget nett.

Hertha Berlin – Frankfurt

Frankfurt måtte klare seg uten Alex Meier, og laget kommer stadig nærmere stupet. Mot Hertha ble det vanskelig, selv om de holdt lenge nullen. Men når Weiser varter opp med rundens scoring, blir det jubel fra hjemmepublikumet. Fra 16 meter bruker han venstrefoten via tverren og i mål. Meget vakkert. Kalou avgjør kampen, finter av en mann, løper litt med ballen før han finner en åpning. Hertha beholder sin tredjeplass, blir spennende å se hvordan det etterhvert ender for våre fantastiske nordmenn i klubben.