Hva skjer med Cristiano Ronaldo?

474

Alle fotballstjerner går gjennom en formsvikt av og til. Men Cristiano Ronaldo sin krise er ganske merkelig.
I Champions League har han scoret 8 mål på 6 kamper: imponerende sifrer i samsvar med hans historie og egenskaper.
I La Liga har han derimot vært helt fraværende, med 2 på 10: ett mål hvert 450 minutter. Det andre kom bare for to uker siden etter et straffebom som kunne ha forlenget en usedvanlig, og forbløffende, måltørke.

Real Madrid ligger på fjerdeplass i serien, allerede 8 poeng bak erkerivalene Barcelona. Ikke starten man forventet av regjerende Europamestere. Skadene til Bale og nå Asensio har ikke hjulpet, men Zidane og sine ser ikke like flinke og i kontroll som i fjor.
Laget spiller temmelig usikker fotball og alle virker nervøse.
Det er jo ikke et godt tegn at Casemiro er tredje på scoringslista, bare ett mål bak Isco og Asensio (4 scoringer).

Europas mest ueffektive

Selveste CR7 topper jo fortsatt en lista. Dessverre er den ingen toppspiller ville bli nummer 1 på. Han har vel laveste målsnitt per skudd i Europas beste 5 ligaer.
Ifølge statistikknettsted Squawka, har ingen angrepspiller i Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A eller Ligue 1 scoret færre mål på så mange avslutninger.
Cristiano har hittil fyrt løs 52 ganger, derav 31 (60%) utenfor. Bare 21 skudd var på mål, med to fattige scoringer.
Legger vi 15 blokkerte skudd til, blir antall nesten ydmykende. Nesten 7 forsøk per kamp til 2% uttelling.
Skumle greier til hvem som helst spiss, men rett og slett ufattelig til stjernen som om få dager kan vinne Gullballen for femte gang.

En leder uten følge

Det finnes jo en forklaring som kan delvis unnskylde Cristiano Ronaldo sine elendige prestasjoner foran mål.
Real Madrid har det litt vanskelig i serien i øyeblikket. CR7 viser ledelse og prøver å vinne kampene på egen hånd. Derfor skyter han mye, altfor mye. Og jo oftere bommer han, jo tyngre blir det, i en frustrerende vond sirkel som øker trykket, forventningene. Cristiano i alle fall tar initiativet. Spisspartner Karim Benzema har derimot scoret like ’mange’ mål som portugiseren men på 18 avslutninger.
En svært ueffektiv duo, men den ene gir alt og kan tilgis hvis han ikke er like nådeløs som han har vært i mange år.

- Annonse -

Mesterliga er jo en annen historie, selv om APOEL og årets Dortmund-utgave er knapt uoverkommelige motstandere. Mini-krise mot Spurs understreker vel at Real Madrid ikke er pigge i Europa heller. I det minste er CR7 tilbake til sine vanlige måter foran mål.

Man får se hvis og hvordan Real og Zidane skal hjelpe Cristiano Ronaldo. Overgangsvinduet åpner snart: CR7 (og stakkars Isco) kan vel trenge litt støtte, i Bales skadefravær og i Benzema sin konstante mentalfravær.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -