Slik gikk lørdagens kamper i OBOS-ligaen

178
Åsane kunne juble for seier. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

På lørdag ble det spilt fire kamper i OBOS-ligaen. Les hvordan kampene gikk og hva de involverte mener.

Bryne – HamKam 1-1

Mål: 0-1 Jonas Enkerud (66.), 1-1 Henning Romslos (73.)

HamKam tok styringen på kampen, mens Bryne satset på kontringer. Begge forsvarsrekker var imidlertid stabile i førsteomgangen, og det ble ingen scoringer før pausen i en kamp der gjestene var nærmest å ta ledelsen.

Gjestene tok til slutt ledelsen etter halvspilt andreomgang da Jonas Enkerud avsluttet et sterkt angrep fra kort hold. Deretter økte Bryne presset og ble veldig offensive. Dette resulterte i Henning Romslos utligning et kvarter før slutt etter en corner.

- Annonse -

– Tøff bortekamp mot et robust lag. De spiller veldig direkte og det blir en krig. Mye Løping, dødballer og dueller gjennom kampen.
Vi står bra imot lenge, men kunne ha tatt mer kontroll over ballen lengre perioder. Da hadde vi også kunne klart å skape noen flere sjanser, i tillegg til målet, sier HamKams målscorer Jonas Enkerud til Fotballnerd.no.

Raufoss – Grorud 2-4

Mål: 0-1 Oscar Aga (4.), 0-2 Oscar Aga (27.), 0-3 Sindre Osestad (67.), 0-4 Sindre Osestad (72.), 1-4 Herman Kleppa (80.), 2-4 Mame Mor Ndiaye (88.)

Før det var spilt fire minutter ledet bortelaget etter Oscar Agas scoring. Samme mann doblet ledelsen en halv omgang senere. I en sett under ett ganske jevn, men sjansefattig førsteomgang har Grorud skapt flest målsjanser og ledet derfor fortjent til pausen.

Hjemmelaget hevet seg litt etter pausen, men et straffespark etter halvspilt omgang endte opp i nettet bak Ole Kristian Lauvli: Raufoss-keeperen reddet mot Preben Mankowitz, men Sindre Osestad satte returen i mål. I likhet med lagkamerat Aga ble han tomålsscorer fem minutter senere og avgjorde kampen for godt.

Etter at kampen var avgjort, begynte plutselig Raufoss å score mål. Herman Kleppa scoret på et frispark fra 17 meter, før Mame Mor Ndiaye scoret i sin fjerde kamp på rad. I tillegg ble to scoringer fra Raufoss annullert for offside, og dermed tok Grorud alle tre poeng på Nammo stadion.

– Når kampen starter er vi ikke påskrudd, de får 2-0 og så klarer vi å heve oss litt før pause. Vi starter bra i andreomgang og klarer å få kampen inn i vårt spor før vi slipper inn to altfor enkle mål. Etter at vi får 4-1 scoringen klarer vi virkelig å sette et godt trøkk mot dem og skaper mange store sjanser, men sluttspurten kom for sent. De to annullerte scoringene våre har jeg ikke sett, men for meg virker det som feil avgjørelse av dommeren. Skikkelig surt tap på hjemmebane, sier Herman Kleppa.

Kleppas lagkamerat Even Bydal er enig i at laget slipper inn for enkel mål.

– Jeg synes vi gjør det vanskelig for oss selv ved å slippe inn billige mål relativt tidlig i begge omgangene. I første omgang er vi ikke tøffe og gode nok i duellspillet heller. Etter det så jobber vi oss gradvis inn i kampen og er farlige. Spesielt i andre omgang skaper vi mye og det er synd måltavla viser 0-4 og ikke 0-1 eller 0-2 når vi får veldig trøkk på dem. Vi har mange unge spillere og mye bra potensial i laget, men vi må bli mer voksne i begge bokser og i avgjørende situasjoner, mener han.

Sogndal – Sandnes Ulf 2-2 (1-2)

Mål: 0-1 Mathias Bringaker (18.), 0-2 Michael Baidoo (20.), 1-2 Peter Godly Michael (26.), 2-2 Kristoffer Hoven (82.)

I en jevnspilt og tett førsteomgang der initiativet vekslet mellom lagene, sendte to kjappe scoringer Sandnes Ulf i føringen. Mathias Bringaker scoret etter et innlegg, mens Michael Baidoo vant ballen og satte den herlig i mål fra tjue meter. Kun fem minutter senere scoret Peter Godly Michael for hjemmelaget etter en corner.

I andreomgangen var ballen mest på midten, og det utviklet seg en krig mellom boksene. Selv om Sogndal var mer offensive etter pausen, ble det dermed ikke sjansebonanza på Fosshaugane Campus. Likevel sikret Kristoffer Hovens utligning ti minutter før slutt hjemmelaget ett poeng.

– Det ble en dårlig start på denne kampen også. Vi slipper inn to billige mål. Men måten vi står opp sammen på etter det er bra!
Vi viser mentalitet når vi ligger under 0-2. Jeg synes vi trykker bra på og kunne fort fått 3-2-scoringa, mener Sogndals Daniel Eid.

Sandnes Ulfs Mathias Bringaker mener banen var vanskelig å spille på:

– Vanskelig bane å spille fotball på, men jeg synes vi er gode i starten av første omgang. Utrolig bittert at vi ikke får med oss tre poeng i dag mot et lag som spiller lange baller.

Stjørdals-Blink – Åsane (0-1)

Mål: 0-1 Stian Nygard (90.)

Åsane hadde ballen mest og styrte spillet i førsteomgangen. Likevel var det Stjørdals-Blink som skapte de største sjansene i begynnelsen av omgangen, og først i løpet av omgangens siste kvarter kom gjestene til et par muligheter. Selv om begge lag kunne ha scoret, ble det ingen mål før pausen.

Kampbildet endret seg ikke stort etter pausen. Åsane fortsatte å ha ballen mest, men Stjørdals-Blink skapte mulighetene i begynnelsen av omgangen. Det tok likevel lang tid før en ball skulle havne i nettmaskene. I det siste ordinære minuttet ble Stian Nygard matchvinner og sikret Åsane alle tre poeng.

– Jeg føler vi styrer mye av banespillet, hele kampen. Vi kommer mye rundt på kant og får slått en del legg, men er ikke giftig nok i boks før siste minutt da den endelig sitter. Jeg synes det er en fortjent seier, og en godt gjennomført bortekamp, mener Åsanes Simen Lassen.

Stjørdals-Blinks Joachim Olufsen mener hjemmelaget fikk dårlig betalt.

– Det er alltid kjedelig å tape mot et lag vi føler vi har god kontroll på gjennom hele kampen. Vi forsvarer oss bra og vet at Åsane er et lag med mye fokus på ballbesittelse og oppbygninga av spillet. Jeg føler ikke de kommer til noen sjanser og det gjør det ekstra surt når vi har flere store sjanser vi ikke tar utnytte av.
Vi følger kampplanen fint og vi visste hva som møtte oss, men slipper litt på markering mot slutten og det er det som straffer oss, analyserer han.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -