Haugen til Fotballnerd: -Dumt at kamper blir avgjort på feil

532
Her jubler Kristoffer Haugen for scoring men den ble aldri godkjent. Foto; Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Mjøndalen – Molde 0-0). Mjøndalen og Molde delte poengene i en dramatisk kamp i solskinnet. Molde ble snytt for en scoring og Mjøndalen ble muligens snytt for straffespark.

-Det var en ganske tett kamp, vi har mye ball men Mjøndalen forsvarer seg bra. Varmen gjorde at det var vanskelig å holde tempoet oppe. Kjipt med skuddet mitt, jeg hadde perfekt posisjon og var med en gang sikker på at den var inne, så dumt at kamper skal bli avgjort på sånne feil, sier Kristoffer Haugen til Fotballnerd.no.

Mjøndalen åpnet best
Mjøndalen tok tak i kampen fra start og skapte noen halvsjanser innledningsvis. Ole Amund Sveen hadde en heading blant annet men den gikk via Molde-forsvaret til corner.

Nevnte Sveen fikk en ny sjanse etter 13 minutters spil og den var stor. Sjansen kom etter et langt innkast. Ballen endte hos Sveen som bommet på ballen fra kort hold i feltet.

-Stillingskrig
Etzaz Hussain fikk Moldes største sjanse i starten av kampen. Skuddet fra cirka 20 meter gikk ikke langt utenfor stolpen til Sousha Makani. Det var varmt i Mjøndalen så spillerne hadde en drikkepause halvveis i omgangen.

Gauseth ble først stemplet av Omoijuanfo og stanget deretter sammen med Hussain. Mjøndalen-kapteinen hadde tydeligvis store smerter men kom seg på bena igjen.

Hussain fikk en ny sjanse etter drøye 35 minutters spill. Skuddet streifet denne gang den andre stolpen til Makani. Molde spilte likevel ikke på vanlig standard i Mjøndalen. Det var hjemmelaget som hadde de største sjansene.

-Det er en stillingskrig, sa Erling Moe til Eurosport i pausen.

Brochmann ropte på straffespark
Magnus Wolff Eikrem fikk andre omgangs første sjanse etter drøye 50 minutter i kampen. Skuddet gikk via en Mjøndalen-spiller og like til side for Mjøndalen-buret.

Ti minutter senere fikk Ola Brynhildsen en sjanse men skuddet gikk rett på Makani. Etter 62 minutter ropte Mjøndalen-innbytter Tonny Brochmann ropte på straffespark to ganger. I den første situasjonen gikk han i bakken da han skulle skyte. I den siste situasjonen gikk han over ende i feltet etter en duell med Martin Bjørnbak.

TV-bildene viser scoring
Etter 72 minutter ropte hele Molde-laget på scoring. Innbytter Kristoffer Haugens skudd ble stoppet av Makani. Det ene TV-bildet viser at ballen var like over streken men dommerteamet dømte ikke scoring.

83 minutter ut i kampen fikk Sebastian Sebulonsen sjansen fra 20 meter men skuddet gikk over. Dermed ebbet det ut med 0-0 på Consto Arena.

-Har nærmet oss Molde
Mjøndalen-trener Vegard Hansen oppsummerer kampen på følgende måte.

-Vi har nærmet oss Molde. Vi forsvarer oss veldig godt og løper enormt mye, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Fotballnerd.no.

Han legger til at han skjønner hvis Molde er skuffet.

-Jeg har ikke sett situasjonen, men jeg skjønner hvis Molde føler seg snytt for et mål. De sier den var inne, sier Hansen.

Om den første straffesituasjonen for eget lag sier han:

-Den er tvilsom og hadde vi fått straffespark der så hadde det vært en annen kamp, sier Hansen.

Mjøndalen startet slik: Makini – Sebolonsen, Nakkim, Solholm Johansen, Walstad – Sveen, Gauseth, Skistad – Brustad, Stokke, Ovenstad

Molde startet slik: Linde – Knudtzon, Bjørnbak, Sinyan, Risa – Aursnes, Hussain – Hestad, Eikrem, Brynhilsen – Omoijuanfo