Slik har det gått med nordmennene i tysk proffotball i vårsesongen

257
Erling Braut Haaland Foto: Werner100359, Wikimedia.

Sesongen i Tysland er nesten over, med kun kvalifiseringskampene igjen. Ingen av nordmennene er involvert i disse kampene. Slik har sesongen vært for nordmennene i Tysklands profesjonelle ligaer.

Bundesliga

Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund, 15 seriekamper, 13 mål, 3 målgivende)

Dortmund kjøpte Haaland fra Salzburg forrige vinter, og spissen ble en umiddelbar suksess. Åpnet karrieren i Bundesliga med hat trick mot Augsburg som innbytter, og scoret til sammen sju mål i sine første tre kamper. Sett under ett hadde Haaland en sterk vår, til tross for noen svakere kamper mot slutten av runden. Han slet med noen småskader som kostet ham noen spilleminutter og kamper.

Rune Almenning Jarstein (Hertha BSC, 14 kamper)

Våren 2020 var trolig Jarsteins svakeste periode som Herthas førstekeeper. Landslagskeeperen vartet opp med flere tabber og svake kamper, som for eksempel mot Paderborn, Leipzig eller Freiburg. Han ble også et offer for Hertha-kaoset under og etter Jürgen Klinsmann, da Alexander Nouri benket ham i de to siste kampene før treneren fikk sparken. Jarstein fikk muligens sin siste runde som førstevalget mellom stengene denne våren: Det ryktes at Hertha vil kjøpe en ny målvakt.

Håvard Nordtveit (TSG 1899 Hoffenheim, 8 kamper)

Etter en høstsesong men kun to seriekamper, jobbet midtstopperen seg inn i laget igjen – og var meget uheldig: Etter at Nordtveit hadde kjempet seg til en plass i startelleveren, fikk treneren Alfred Schreuder sparken. Selv om Nordtveit stort sett var solid da han spilte, fikk han deretter kun noen få minutter i sesongens siste kamp mot Dortmund – og var uheldig igjen. Kun minutter etter å ha blitt byttet inn, pådro han seg et brudd i foten.

- Annonse -
Julian Ryerson (1. FC Union Berlin, 10 kamper)

Ryerson, som sliter med at han ikke kommer seg forbi lagkapteinen Christopher Trimmel på høyreback, fikk betraktelig flere minutter enn i høsten 2019. 22-åringen spilte fra start i tre kamper, og fikk (til dels veldig korte) innhopp i ytterligere sju. Ryerson presterte solid når han fikk spille. I den 29. serierunden pådro nordmannen seg en skade mot Borussia Mönchengladbach og var ferdigspilt for sesongen.

Per Ciljan Skjelbred (Hertha BSC, 11 kamper)

I sin siste halve sesong i Tyskland presterte Per Ciljan Skjelbred på et godt nivå. Midtbaneankeren ble særdeles viktig da Bruno Labbadia tok over som hovedtrener under korona-pausen. Løpsmaskinen ble en veldig viktig brikke for Herthas stabilisering under Labbadia. Skjelbred gikk glipp av et par kamper på grunn av skade, men fikk til slutt en veldig positiv avslutning i Berlin.

2. Bundesliga

Håvard Nielsen (SpVgg Greuther Fürth, 14 kamper, 5 mål, 1 målgivende)

Nielsen spilte stort sett bra og fikk en sterk vår. Etter to mål i høstsesongen, ble uttellingen betraktelig bedre i løpet av våren. Angrepsspilleren spilte alle kamper fra start fram til han fikk en hjernerystelse. Deretter gikk han glipp av tre kamper, men var tilbake på banen mot slutten av sesongen.

Leo Skiri Østigård (FC St. Pauli, 16 kamper, 1 mål)

Midtstopperen spilte samtlige kamper fra start til slutt – unntatt mot Heidenheim da han måtte stå over med fem gule kort og mot Hannover da han ble byttet ut et kvarter før slutt. Med unntak av den nevnte Hannover-kampen og et par flere, gjorde Brighton-lånet en god defensiv jobb for St. Pauli. I sin siste kamp for klubben scoret Østigård sitt første mål i 2. Bundesliga.

3. Liga

I vårsesongen 2020 var ingen nordmenn på banen i 3. Liga.

Frauen-Bundesliga

Ingrid Syrstad Engen (VfL Wolfsburg, 9 kamper, 1 mål, 1 målgivende)

Midtbanespilleren var på banen i samtlige seriekamper etter jul. Hun startet i alle tre kamper før korona, men kun to ganger etter pausen. Likevel var hun et stabiliserende element når hun var på banen. Engen var sterk i ankerrollen foran forsvaret, og klarte samtidig å bidra godt i oppbyggingsspillet.

Kristine Minde (VfL Wolfsburg, 4 kamper)

I sin siste halve sesong i Wolfsburg fikk Minde to kamper fra start og to innhopp. Hun presterte ikke dårlig da hun ble brukt, men klarte aldri å spille seg til en fast plass i Wolfsburgs stjernegalleri.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -