Micah og Nygard matchvinnerne da Arna-Bjørnar slo Røa

153
Bilde: Sören Döpker, Fotballnerd.no.

(Røa – Arna-Bjørnar 0-1) Rikke Nygards scoring og flere sterke redninger av Teagan Micah sikret Arna-Bjørnar tre poeng mot Røa.

Kampens avgjørende mål ble scoret tre minutter før pausen. Linnea Solvoll Laupstad slo ballen fra venstre i boksen. Rikke Nygard tok imot ballen under press og banket den i nettmaskene via tverrliggeren.

Scoringen kom noe overraskende. Arna-Bjørnar åpnet best, før Røa fikk et lett overtak etter et kvarter. Utenom scoringen skapte vertene de største sjansene i førsteomgangen.

En høy ballerobring etter press førte til Røas største mulighet i de første 45 minuttene. Mathilde Harviken ble spilt gjennom, men Teagan Micah vartet opp med en sterk redning mot Harvikens avslutning. I tillegg var heller ikke Kamilla Aabel langt unna å score for hjemmelaget. Midtstopperens heading etter en corner gikk så vidt til siden for mål.

Mens gjestene prøvde å spille seg ut fra mål, var Røas spill mer direkte for å spille seg forbi bortelagets fremste pressledd. Både Røa og Arna-Bjørnar presset høyt når anledningen bød seg, men var også lave, kompakte og stabile i forvaret når motstanderen hadde etablert spillet høyere i banen. Sett under ett slet begge lag med å bryte ned motstandernes stabile forsvar.

Sjanser begge veier

Dette endret seg etter pausen. Røa ble veldig offensive, noe som resulterte i flere farlige situasjoner foran begge mål.

For hjemmelaget var Rebecka Holum nærmest. Høyrekanten fikk tak i en lang diagonalball. Fra noe skrått hold siktet hun mot nærmeste hjørne. Micah reagerte nok en gang godt og reddet forsøket. Arna-Bjørnars sisteskanse reddet på nytt sterkt mot Aabels heading etter en corner fem minutter før slutt.

På den andre siden skapte gjestene flere gode sjanser, først og fremst etter overganger. Nygard bommet på mål etter en høy gjenvinning. Meryll Abrahamsen gjorde det samme etter en lang pasning. Et nytt Abrahamsen-skudd ble reddet sterkt av Linn-Mari Nilsen.

De siste 15 minuttene klarte Arna-Bjørnar å flytte spillet oppover i banen. Røa ble kun farlige etter dødballer og klarte ikke å utligne.