Vålerenga vant sitt første seriegull i Toppserien

110

Vålerenga Damer har vunnet sitt første seriegull i Toppserien noensinne. 4-0-seieren mot Arna-Bjørnar var nok til å holde Rosenborg og Avaldsnes unna.

Det var duket for en meget spennende sisterunde i Toppserien på søndag. Vålerenga (35 poeng, målforskjell) 35-14 ledet serien før runden, men Rosenborg (35, 32-15), som møtte Klepp, lå hakk i hæl. Avaldsnes, som lå på tredjeplassen og møtte Sandviken, var ett poeng bak og hadde også muligheten til å ta seriegullet.

Vålerenga Klarte imidlertid å tidlig legge press på konkurrentene. Etter kun tre minutter banket kapteinen Sherida Spitse et frispark i nettmaskene. Tolv minutter senere fikk midtstopperen Ingibjörg Sigurdardottir gå opp uforstyrret etter en corner og doblet ledelsen.

Etter litt over en time avgjorde Vålerenga kampen i Oslo for godt da innbytteren Celin Bizet Ildhusøy scoret på en retur. Scoringen bør imidlertid ha blitt annullert, ettersom Ajara Njoya var i offside i forkant av scoringen.

Åtte minutter før slutt økte Catherine Bott til 4-0 etter en sterk soloprestasjon. Kort tid senere kunne Vålerenga slippe jubelen løs for sitt første seriegull i Toppserien.

Ettersom Vålerenga vant trygt mot Arna-Bjørnar, var Rosenborgs 2-1-seier mot Klepp uten betydning for Oslo-laget. Lisa-Marie Utland og Celine Emilie Nergård scoret for trønderne som forble ubeseiret hele sesongen og tok sølvet. Ingeborg Lye Skretting stod for Klepps mål.

Avaldsnes tapte 4-0 borte mot Sandviken etter scoringer av Marina Heggernes Jensen (2), Synne Vatshelle Raa og Rakel Engesvik, og avsluttet sesongen på tredjeplassen.

I rundens siste resterende kamp tapte LSK Kvinner 0-1 mot Lyn. Laura Gashis scoring sikret Oslo-laget borteseieren. Kampen mellom Røa og Kolbotn (2-0) ble allerede spilt tidligere.