Hoffenheim, PreZero Arena Foto: Jsresport, Wikimedia
(1899 Hoffenheim 1 – 3 Bayern München)

Ballen rullet igjen på PreZero Arena etter vinterferien i Bundesliga, og Bayern München skulle få tøff motstand i Hoffenheim.

Kampen åpnet jevnt, men Bayern München sto for store deler av ballbesittelsen.

Et kvarter inn i kampen begynte Bayern virkelig å vise seg frem og styre kampen. Sjanse etter sjanse ble brent, men etter 34 minutter skulle det løsne. Kingsley Coman legger inn på en totalt umarkert Robert Lewandowski. Oliver Baumann leverer en feberredning, men det hjelper ikke når Leon Goretzka kan sette returen i mål, som attpåtil går via Kevin Vogt.

Bayern har god kontroll inn mot pause og Hoffenheim sliter med å få avslutninger på mål. Helt på tampen av omgangen leverer Bayern en kontring i verdensklasse. 7 spillere stormer mot Hoffenheim-buret etter en corner. David Alaba løper nedover venstrevingen og slår ballen lavt inn mot midten av 16-meteren. Leon Goretzka er på rett plass og får «taklet» ballen. Kula endrer retning og triller rolig inn i hjørnet bak Baumann.

Det var det siste som skjedde i 1.omgang og lagene gikk til pause med 0-2 til Bayern München.

Hoffenheims trener, Julian Nagelsmann var ikke fornøyd med 1.omgangen og gikk ut i en 4-3-3 i 2.omgang. Det skulle vise seg å hjelpe. Nå var det Hoffenheim som hadde ballen mest, og styrte kampen.

Rundt 15 minutter ut i 2.omgang skulle Hoffenheim få betalt for taktikkskiftet. Denne gangen var det Hoffenheim som skulle få glede av en defensiv corner! Hoffenheim stormer i angrep etter balltap etter corner for Bayern. Ballen spretter mot Nico Schulz like utenfor 16-meteren, som demper med hodet og smeller til med venstreslegga. Ballen skrur pent ned i venstre hjørne, og det er vanskelig for Neuer å gjøre noe med den. Hoffenheim øynet et håp mot Bundesliga-giganten og presset på for enda et mål.

Hoffenheim hadde et par stor sjanser i sluttminuttene, men Manuel Neuer var solid.

Hoffenheim sine drømmer ble knust tre minutter før slutt. James Rodriguez chipper ballen inn bak Hoffenheim sin forsvarsrekke. Thomas Müller slår pasningen inn foran mål på et touch, og Robert Lewandowski kan enkelt punktere kampen og sette ballen i mål.

Dommer, Tobias Welz, la til 3 minutter, men Hoffenheim klarte aldri å komme tilbake og Bayern München vinner 1 – 3, og tar 3 viktige poeng i jakten på Borussia Dortmund, som nå kun ligger 3 poeng foran Bayern på tabellen.