Leeds møtte Stoke i vanskelig bortekamp

257

Leeds møtte lørdag Stoke på bortebane i viktig bortekamp. Norwich ligger rett bak og setter press på den gamle storklubben fra Yorkshire. Se også pressekonferanse med Bielsa.

Stoke – Leeds

Bielsea snakker om Stoke kampen og den siste ukens hendelser, ny spiller fra Real Madrid m.m.

Pressekonferanse med Marcelo Bielsa

Lagene stilte opp med 3:5:2 (Stoke) og 4:1:4:1 (Leeds), ingen store sensasjoner eller forandringer på lagene.

Leeds stiller med nykjøpet Kiko Casilla på benken. Kanskje ikke så rart, 6 dager siden han var involvert i kamp for Real Madrid.

Leeds stilte med dette laget: Peacock-Farrel – Ayling, Jansson, Cooper, Alioski – Forshaw – Clarke, Hernàndez, Klich, Harrison – Roofe.

Stoke tar ledelsen 1-0 i det 49. minutt ved Sam Clucas og 2-0 i det 88. minutt av Joe Allen.

Sam Clucas: They kept saying I was too small.

Pontus Jansson (Leeds) blir utvist i 76. minutt. Fikk sitt første gule kort allerede i det 19. minutt.

Leeds får en redusering 2-1 på overtid av Jezgjan Alioski. Uten betydning for kampen, men alle mål er viktig. Målforskjellen kan bli viktig, nå er det helt åpent mellom Leeds, Norwich og Sheffield United.

I denne kampen gjør Leeds en helhjertet innsats, men det er litt for få avslutninger på målet. Skudd mot mål 17-12 i Leeds favør.

Litt statistikk fra kampen:

Skudd på mål: Leeds 4, Stoke 5. Ballbesittelse: Leeds 72%, Stoke 28%. Pasninger: Leeds 592, Stoke 232. Pasningspresisjon: Leeds 84%, Stoke 60%.

Dette var dagen hvor hjemmelaget, med en mer kynisk tilnærming til fotball, helt fortjent tok med seg tre poeng på hjemmebane. 15 minutter med en spiller mindre var heller ingen fordel for Leeds. Pontus Jansson er en spiller Leeds vil savne i troppen i neste kamp.

Pontus Jansson

Leeds leder fortsatt Championship, men dette ga Norwich og Sheffield United muligheten til å holde følge om de viktige plassene i toppen.

West Bromwich Albion befinner seg på 4. plassen, og kan fort blande seg inn sammen med Middlesbrough og Derby. Så jevn er denne serien.

I bunnen av tabellen finner vi Reading, Bolton og Ipswich. Resten av lagene kjemper om en trygg plassering, eller kanskje play-off.

I kategorien play-off befinner seg lagene Bristol City, Hull City og Blackburn Rovers. 4 lag rett bak, Birmingham, Nottingham Forest, Aston Villa og QPR. Klubber som har lang fartstid i den øverste divisjonen.

Det er kun 7 poeng som skiller 13. plassen og play-off.

Dette kan bli en spennede sesong i Championship. Mange tidligere toppklubber kan rykke opp, noe som skaper stor spenning for resten av sesongen.

Fotballnerd.no følger Leeds United spesielt, men skal skrive om det som skjer i Championship når det kommer viktige kamper eller store nyheter.