Leeds snublet – Ipswich på vei mot Premier League

179
Ipswich med 1-0 seier borte mot Blackburn, og dermed stø kurs mot Premier League. Foto: Skjermdump, Youtube.

Leeds United klarte å utligne mot slutten av kampen mot Watford, som endte 2-2. Dermed er Ipswich Town den nye lederen i Championship.

Leeds forsøkte fredag kveld å ta over førsteplassen i Championship, etter at Leicester tidligere på kvelden tapte 0-1.

Dette skapte en gyllen mulighet for Daniel Farkes lag, som skulle på en bortekamp mot Watford.

Leeds fikk imidlertid ikke den starten på kampen de hadde håpet på.

Etter en halv times spill klarte Watford å sette i gang en kontring – og med et tilbakespill ble Emmanuel Dennis funnet.

Dennis sendte av gårde et godt skudd, men Illan Meslier kom opp med en strålende redning.

Uheldigvis for franskmannen endte returen foran føttene til Vakoun Issouf Bayo, som volleyet inn ledelsen.

En kalddusj for Leeds-spillerne, som imidlertid ikke lot seg skremme av hjemmelagets ledermål.

Bare fem minutter senere kunne Crysencio Summerville på mest imponerende vis skru ballen inn i det bortre hjørnet.

Et vakkert mål, men Watford hadde mer å komme med.

Rett før pause var Emmanuel Dennis i form.

Nigerianeren tok imot ballen på Watfords høyre side og tok deretter et par smarte drag innover i banen.

Et par enkle finter senere, et knallhardt skudd i det bortre hjørnet, og så stod det 2-1 til Watford.

Leeds slet, men med fem minutter igjen kom innbytteren Mateo Joseph frem i feltet.

Summervilles innlegg endte opp med å skape kaos i feltet, og så kunne spanjolen sette den siste foten på utligningen.

Og like etter var det utrolig nært å bli 3-2 til Leeds, da Daniel Bachmann kom opp med to formidable redninger.

Til tross for stort press fra Leeds, ble det ikke mer, og de to lagene måtte nøye seg med å dele poengene på Vicarage Road.

Med dette uavgjorte resultatet er Leeds United fortsatt ubeseiret i Championship i 2024 – faktisk er de nå ubeseiret i 14 kamper på rad.