Solid Arsenal-forestilling på the Emirates

256

Det var klart for et skikkelig storoppgjør på the Emirates denne mandagskvelden da Arsenal tok i mot Manchester City. Begge lag lå et lite stykke bak  Leicester før kampen og «måtte» vinne for å kunne holde følge med overraskelseslaget.

Kampen bølget mye frem og tilbake den første halvtimen noe som kulminerte i en svær sjanse til Kevin De Bruyne. Belgieren kom litt skrått på mål, men var omtrent alene med Petr Cech idet han avsluttet, men avslutningen gikk centimeter utenfor den borterste stolpen. Sekunder senere var det Arsenal sin tur. Mesut Özil sendte en god ball til Theo Walcott som dro seg inn fra venstre og curlet ballen vakkert i borterste hjørne. Vakker scoring av hjemmelaget.

Om lag 10 minutter senere, på overtid av første omgang, sendte Özil igjen en smart ball gjennom. Denne gang var det Olivier Giroud som var mottakeren og han sendte ballen gjennom beina til Joe Hart og i mål.

Etter to målgivende i denne kampen står Mesut Özil med 15 målgivende denne sesongen. Rekorden i Premier League er det Thierry Henry som innehar med 20, men Özil er absolutt i rute til å sette en ny rekord i løpet av denne sesongen.

Andre omgang starter litt som første omgang ble avsluttet. Arsenal skaper svært mye når de har ballen, og gjestene er heldige som ikke ligger under med mer enn to mål.

Etterhvert kommer Manchester City med i kampen og omtrent 10 minutter før slutt skaper Yaya Touré spenning i kampen med en velplassert redusering.

Reduseringen førte til at London-laget opptrådte langt mer nervøst, men City klarte allikevel ikke å skape altfor store sjanser og kampen endte 2-1. Arsenal ligger dermed kun 2 poeng bak Leicester, mens Manchester City ligger 6 poeng bak serielederen.