Spilleren som gir Sunderland det lille ekstra

135

Spilleren som gir Sunderland det lille ekstra

Duncan Watmore (21) er virkelig i vinden om dagen. Mastergrad i økonomi, ny kontrakt, og han scoret målet som ga 2-0 og en livsviktig seier for Sunderland mot Stoke. Duncan Watmore er spilleren som kan gi Sunderland det lille ekstra.

De fleste som følger Premier League la for alvor merke til ungutten da han satte inn 2-0 mot Stoke lørdag. Men den litt mer observante følgeren av Premier League og engelsk fotball hadde kanskje lagt merke til han allerede.

Under den forrige landslags-pausen var Watmore med Englands U21-lag. I kampen mot Sveits lå England under med 0-1 da Watmore ble byttet inn midtveis i andreomgangen. England vant kampen 3-1. Watmore skaffet straffen som ga 1-1, scoret selv 2-1 målet og hadde i tillegg til det målgivende da Chupa Akpom satte inn 3-1 på overtid.

Da Sunderland besøkte Crystal Palace og Selhurst Park til Monday Night Football forrige runde, la man også merke til Watmore med en gang han entret banen.

- Annonse -

Han forserte spiller etter spiller med ballen, og virket totalt uredd. Han ble klippet ned og fikk frispark opptil flere ganger. Det samme skjedde på Stadium of Light i går, da han kom inn for Jermain Defoe etter en halvtimes tid. Sam Allardyce ga Watmore mye av æren for seieren.

– Inntreden til Duncan var en av hovedgrunnene til at vi vant denne kampen. Han lagde veldig mye trøbbel for midtstopperne deres i både første og andre omgang. De måtte ty til å felle han, og til slutt ble Ryan Shawcross utvist, sa Sunderland-manageren etter kampen.

Watmore, som opprinnelig er fra Manchester, har hatt en litt annen vei til Premier League enn de fleste andre unge fotball-spillere. Som 16-åring ble han en del av Altrincham’s U16-lag. Ca to år senere slo han gjennom på førstelaget, og imponerte mange med sin fart og sine dribleferdigheter.

– Tempoet og dribleferdighetene var for mye for motstanderne i «non-league», og han fikk sin andel scoringer. Han var i Altrincham (på førstelaget) i litt over en sesong, men han sto mer og mer fram, og flere klubber begynte å legge merke til han. Han scoret også 14 mål, sa tidligere Altrincham-spiller og manager, Graham Heathcote, til Manchester Evening News tidligere i høst.

Sunderland plukket så opp Watmore fra Altrincham for ca 100 000 pund. Manchester United hadde visstnok muligheten til å ta Watmore under sine vinger da han var 12 år, men de latt han gå.

Det er enda tidlig, og Watmore må holde beina godt plantet på jorda. Men basert på det den lynraske rød-luggen har vist til nå, kan vi ha med en fremtidig stjerne å gjøre.

Det trenger Sunderland, i det som også i år blir en kamp for å overleve i divisjonen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -