Målløst på White Hart Lane

112
Jose Mourinho
Jose Mourinho. Foto: Flickr

Målløst på White Hart Lane

(Tottenham 0-0 Chelsea) Det ble ingen målfest da formlaget Tottenham tok i mot Chelsea og spilte 0-0 i lunsj-kampen fra Premier League søndag.

Med Tottenhams offensive festfotball den siste tiden, og Chelseas mange baklengs denne sesongen, var mange håpefulle når det gjaldt målfest på White Hart Lane i kampen som hadde avspark allerede klokka 13.00 (12.oo lokal tid) denne søndagen.

Josè Mourinho hadde vraket sin spiss Diego Costa og startet med Eden Hazard i en slags spissrolle. For Spurs var Ryan Mason inne på midtbanen for den suspenderte ungutten Dele Alli.

I en omgang hvor Chelsea gikk ut lavt , og Tottenham fikk styre det meste i starten, klarte ingen å skape de helt store mulighetene. Bortelaget kom mer med etterhvert, og det er liten tvil om at den regjerende seriemesteren er på vei tilbake til bedre form, etter et noe ufortjent tap for Stoke hvor de leverte en god kamp,  og seire over Norwich og Maccabi Tel Aviv den siste uka.

- Annonse -

Defensiv struktur

Andre omgang fortsatte stort sett i samme spor. Tottenham hadde ballen mest, mens Chelsea satt litt lavere i banen og forsøkte seg på overganger anført av kvikke Pedro, Hazard, Oscar og Willian.

Hjemmelaget slet med å komme gjennom et kompakt og tett Chelsea-lag. Tendensene har vært der i det siste og i dag kunne man virkelig kjenne igjen fjorårets mestere og deres defensive soliditet, som ga dem haugevis av poeng forrige sesong. Tottenham kom til èn stor sjanse i den andre omgangen, da Heung Min Son spilte vegg med Erik Lamela. Men en for dagen god Asmir Begovic reddet avslutningen fra sør-koreaneren.

Heller ikke Chelsea skapte allverden på sine overganger, men tendensene var til stede igjen, og kanskje kan Eden Hazard begynne å blomstre litt igjen i den nye rollen om han får fortsette der. Belgieren kom til en stor sjanse da han fyrte av en hel-volley som Hugo Lloris reddet på flott vis.

Diego Costa varmet opp mot slutten av kampen, men ble til slutt bedt om å sette seg igjen. Det førte til at en frustrert Costa kasta av seg oppvarmings-vesten i ren frustrasjon.

Årsbeste

Josè Mourinho var flere ganger i tv-bildet under kampen, hvor han applauderte og manet spillerne sine til å jobbe. Manageren selv var meget fornøyd etter kampen.

– Det var den beste Chelsea-forestillingen denne sesongen, mot et meget farlig lag, sa Mourinho i følge premierleague.com.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var ikke fullt like fornøyd som sin kollega, og mente Chelsea burde være mest glad for det ene poenget som de fikk.

– Ja, jeg tror Chelsea er mest glad for dette poenget. Det var viktigere for dem enn for oss, sa Spurs-manageren.

Kampfakta:

Tottenham 0-0 Chelsea

Ballbesittelse: 57% – 43%
Avslutninger: 9 – 5
Avslutninger på mål: 4 – 1

Børsen:

Tottenham:

Lloris 7
Walker 7
Alderweireld 8
Verthongen 6
Rose 6
Dier 5
Mason 6
Son 6
Dembèlè 8 BB
Eriksen 6
Kane 6

Lamela 5

Chelsea:

Begovic 7
Ivanovic 7
Zouma 7
Cahill 6
Azpillicueta 7
Fabregas 4
Matic 6
Willian 6
Oscar 7
Pedro 6
Hazard 7

(Må spille minimum 30 minutter for å bli vurdert)

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -