Spillerflukt i vente hos Ajax?

324
Ajax
Ajax logo

Den nederlandske storklubben Ajax ser ut til å miste halvparten av startoppstillingen. 

Det kan bli en travel sommer for Ajax, om ryktene skulle vise seg å bli virkelighet. Klubben kan faktisk miste halvparten av årets startoppstilling. Fra før av vet vi at Hakim Ziyech kommer til å forlate klubben. David Neres skal være opprørt over at, Ajax ikke godtok budet fra Dortmund på han. En annen som skal ha fortalt klubbledelsen at han ønsker seg bort er Matthijs de Ligt. 

Sju spillere kan forsvinne til sommeren

Det ser ut til at alt i alt kan hele sju spillere forsvinne fra klubben til sommeren.  Nevnte Ziyech har nettopp mottatt prisen for årets spiller i Eredivisie. Det at han forlater er ingen hemmelighet, men det har ikke kommet frem hvor han fortsetter fotballkarrieren sin. Justin Kluivert som har Mino Raiola som agent, ser ut til også å forsvinne fra klubben. Ajax har lenge forsøkt å komme til enighet om en forlengelse av kontrakten, uten at det har ført til noe som helst, agenten og spilleren skal ha kommet med et krav som ikke klubben kan gå med på.

Et krav som er umulig å komme til enighet om

- Annonse -

Hvor Raiola skal ha krevd at Kluivert som nettopp har blitt 19 år og spilt en hel sesong på toppnivå, som også var klubbens sjette eller syvende beste spiller denne sesongen, skal bli lagets beste betalte spiller og får 40% av overskuddet ved et eventuelt salg i fremtiden. 

Noe som visstnok er en del av taktikken til Mino Raiola, først og fremst for å få spilleren til et bedre nivå, men også en del ekstra penger i sekken. For han vet at det er et krav som klubben ikke kommer til å gå med på. Ifølge Voetbal International og General Newspaper er Serie A nærmest, Juventus, Roma og Milan bør alle være interessert, og Roma er det laget som skal være favoritt til å stikke av med spilleren.  

Raiola har en finger med i spillet om de Ligt

Raiola skal visstnok ha en finger med i spillet rundt Matthijs de Ligt. De er fortsatt representert av deres far og Barry Hulshoff, men i det siste har Raiola begynt å blande seg inn. Nå skriver nemlig Telegraaf at, Raiola gjør alt for at spilleren skal forsvinne til sommeren. de Ligt har kontrakt med Ajax frem til 2021 og var Ajax nest beste spiller i år etter Ziyech og vant prisen som årets talent i Eredivisie. 

Visstnok skal halve fotballeuropa være på jakt etter han.  Klubber som Barcelona, Bayern München, Juventus og Manchester City. For øyeblikket er det Manchester City som virker å være nærmest å få spilleren. Klubben Det blir rapportert om at Ajax visstnok krever 55 millioner euro for de Light. 

Skal ha takket nei til budet på Neres

Flere medier som følger Ajax tett, så skal klubben ha takket nei til et bud på rundt 30 millioner euro for David Neres som tyske Borussia Dortmund skal ha kommet med.  Spilleren selv har et stort ønske om å forlate klubben. Det er også forventet at det ikke er siste forsøk på å få tak i spilleren. Klubben betalte i sin tid 12 millioner euro for spilleren når dem hentet han i januar 2017.

 

Hva så med forsterkninger?

Så langt har det handlet mest om spillere som forlater klubben. Men klubben har tydeligvis en ny spiller på trappene. Nå skriver De Telegraff at klubben skal ha kommet til enighet med Utrechts midtbanespiller Zakaria Labyad. Han var også koblet i vinter med en overgang til Ajax. Etter sigende skal spilleren være klar til å skrive under på en fireårsavtale med Ajax. Boca Junior-spilleren Lisandro Magallan, skal også være en som er sterkt koblet med en overgang til den nederlandske storklubben. Boca krever omlag 7,5 millioner euro for den argentinske midtstopperen


Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -