Storseier for Aue i Fürth – Heidenheim slo Duisburg

62

Erzgebirge Aue har klart sin største borteseier noensinne i 2. Bundesliga. Det østtyske laget slo Fürth 5-0. Heidenheim beseiret Duisburg. I Darmstadt kom begge scoringer etter omstridte straffespark.

SV Darmstadt 98 – FC Ingolstadt 04 1-1

Etter litt over ett minutt gikk Sonny Kittel i bakken etter kontakt med Darmstadts keeper Daniel Heuer Fernandes, og Ingolstadt fikk tildelt et straffespark. Avgjørelsen var tvilsom, ettersom Heuer Fernandes var først på ballen. Dario Lezcano scoret fra elleve meter. Ingolstadt var deretter stabile i forsvaret. Darmstadt hadde ballen mest, men klarte ikke å kreere sjanser. Unntaket var stolpetreffet til Serdar Dursun.

Ingolstadt forsatte å være stabile i andre omgang, men etter rundt en time ble Thosten Röcher utvist. Darmstadt hadde deretter noen muligheter, men misbrukte alle sammen. En filming berget til slutt ett poeng for Darmstadt. Fabian Holland gikk i bakken etter at han hadde trukket på ballen og uten at det hadde vært kontakt med motspilleren, men dommeren blåste straffespark som Tobias Kempe konverterte.

1. FC Heidenheim – MSV Duisburg 4-1

Duisburg presset høyt i starten og hadde ballen mye, mens Heidenheim var baktunge. Gjestene hadde to meget gode muligheter, men klarte ikke å utnytte noen av dem. Ti minutter før pausen sørget Denis Thomalla for vertenes ledelse etter en lang pasning – en scoring ut av ingenting.

I andre omgang gikk det ikke to minutter før Nikola Dovedan økte ledelsen. Deretter dominerte Heidenheim og hadde sjanser, selv om Stanislav Iljutcenko traff tverrliggeren. Etter halvspilt omgang ble Marc Schnatterer felt i boksen og konverterte det påfølgende straffesparket. Kevin Wolze scoret for Duisburg rett etter, men på overtid avgjorde Dovedan kampen for godt.

SpVgg Greuther Fürth – Erzgebirge Aue 0-5

I begynnelsen var Aue gode til å skape farlige situasjoner etter kontringer. Fürth brukte litt tid til å komme seg inn i kampen, men tok styringen etter rundt tjue minutter. Likevel var det Aue som scoret: Etter et hjørnespark satte Florian Krüger ballen i mål. Fürth hadde deretter noen gode sjanser, men utnyttet dem dårlig.

Rett etter pausen stanget Pascal Testroet inn Aues andre mål, på nytt etter et hjørnespark. Fürth prøvde å skape muligheter, men var ikke kreative nok til å bryte ned Aues gode forsvar. Tjue minutter før slutt scoret Jan Hochscheidt på et frispark. Mot slutten av kampen kollapset Fürth: Emmanuel Iyoha scoret Aues fjerde, og kort tid senere ble Hochscheidt felt i boksen. Sascha Burchert reddet mot Robert Herrmann, men sistnevnte scoret på returen.