Storseier for United i Solskjær-debuten

738
Jesse Lingard scoret Uniteds siste to mål mot Cardiff. Foto: Wikimedia

(Cardiff – Manchester United 1-5) Ole Gunnar Solskjær har vunnet sin første kamp som Manchester United-manager. Mot Solskjærs tidligere klubb Cardiff City vant United 5-1.

United tok ledelsen etter kun tre minutter. Marcus Rashford satte et frispark fra 25 meter i keeperhjørnet. Neil Etheridge burde ha reddet skuddet, men satset på det feile hjørnet.

Deretter hadde gjestene ballen mye, men skapte lite. Selv om United styrte kampen og ønsket å spille offensivt, oppstod det ingen flere muligheter før etter en drøy halvtime. Cardiff var meget harmløse og tok dårlige valg de få gangene de var i lovende situasjoner.

Gjestene, derimot, var meget effektive: Kampens andre skudd på mål var ensbetydende med kampens andre scoring. Ander Herrera fikk en pasning av Paul Pogba og skjøt fra langt hold. Via Gregory Cunningham fløy ballen i krysset.

United gjorde det deretter vanskelig for seg selv. Mot et meget harmløst hjemmelag spilte Rashford ballen med armen i egen sekstenmeter. Den logiske konsekvensen var et straffespark til Cardiff, som Victor Camarasa hamret i krysset.

Laget til Ole Gunnar Solskjær lot seg ikke imponere, og omgangens fineste angrep førte til Uniteds tredje scoring kun tre minutter senere. Pogba, Jesse Lingard og Anthony Martial kombinerte med fine pasninger. Martial havnet til slutt alene foran Etheridge og plasserte ballen i lengste hjørne.

To Lingard-scoringer og flere sjanser

Bortelaget dominerte også i andre omgang. I omgangens første ti minutter ble det likevel kun noen nesten-situasjoner for United.

Ti minutter etter pausen fikk United tildelt et straffespark etter at Souleymane Bamba hadde felt Lingard i boksen. Lingard scoret fra elleve meter.

Deretter oppstod det flere gode målsjanser på begge sider. United fikk spillegleden tilbake, og Rashford ble spilt gjennom av Victor Lindelöf. Avslutningen fra spiss vinkel gikk så vidt utenfor. Etheridge vartet opp med en god redning mot Pogba og reddet også Phil Jones’ skudd som kom sentralt på mål.

På den andre siden reddet David de Gea mot Joshua Murphys plasserte skudd i lengste hjørne. Spanjolen stod også riktig plassert mot Kenneth Zohores skudd fra skrått hold. Bamba bommet på mål med sin heading etter et frispark.

Ett minutt før slutt ble Lingard spilt gjennom av Pogba. Engelskmannen rundet Etheridge og satte ballen i nettmaskene. For første gang siden mai 2013 (5-5 mot West Bromwich) har United dermed scoret fem mål i en Premier League-kamp.

United, som så ut til å spille med stor selvtillit etter trenerbyttet og den tidlige scoringen, presterte bra og vant kampen fortjent. Med 29 poeng ligger laget på sjette plass, åtte poeng bak Chelsea på fjerde. Cardiff (14 poeng) ligger på 17. plass.