Svært jevnt i kampen om «Golden shoe»

166
Aubameyang Foto: Wikimedia Commons

Det er ingen spillere i Europa som skiller seg klart ut i kampen om å bli mestscorende denne sesongen, og vinne «European Golden Shoe». Her gjelder kun ligamål.

Det er Pierre-Emerick Aubameyang fra Borussia Dortmund som leder, han har scoret 17 ligamål. Edinson Cavani i Paris St. Germain har scoret flere, totalt 21 stykk, men Ligue 1 er ikke en av ligaene der scoringsfaktoren er 2 – det vil si at antall mål ganges med to for å få poeng.

Ligue 1 og flere andre ligaer ganges med 1,5, mens de svakeste ligaene i Europa ganges med 1. Dermed er det toppscorerne i de fire største ligaene som dominerer listene. Riktignok står Bas Dost i Sporting Lisboa oppført med 2 i listen som er laget av Bleacherreport, noe vi stiller et lite spørsmål ved.

Slik er status per 6. februar:

- Annonse -
  1. Pierre-Emerick Aubameyang, Dortmund, 17 målx2 = 34 poeng
  2. Edinson Cavani, Paris St. Germain, 21 målx1,5 = 33 poeng
  3. Luis Suarez, Barcelona, Lionel Messi, Barcelona, Bas Dost, Sporting Lisboa, Romelu Lukaku, Everton, Dries Mertens, Napoli, 16 målx2 = 32 poeng
    8. Mauro Icardi, Inter, Alexis Sanchez, Arsenal, Diego Costa, Chelsea, 15 målx2 = 30 poeng

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -