Svendsen engasjerte Mollekleiv i Qatar-saken

74
Fotballpresident Terje Svendsen fikk viljen sin i Qatar-debatten. Foto: Norges Fotballforbund

Fotballpresident Terje Svendsen har bestemt at Sven Mollekleiv skal lede et Qatar-utvalg. Utvalgets arbeid skal være klart til det ekstraordinære forbundstinget den 20. juni.

Mollekleiv har bred erfaring
Mollekleiv har svært bred erfaring fra lignende arbeid. Han har vært generalsekretær i Røde Kors i ti år og president i ni år, og hatt en lederrolle i internasjonale Røde Kors i 20 år.

Mollekleiv har også bred erfaring fra idretten og frivilligheten. Hovedfag og lederroller på NIH, lederroller i NIF og NFF samt erfaring som manager for hockeylandslaget, styreleder i VIF Fotball og trener på ulike nivåer. Han har også vært styreleder i Frivillighet Norge, styremedlem i Amnesty og Flyktningerådet.

Utvalgets bestilling
Bestillingen til utvalget er å vurdere hvordan Norge skal forholde seg til at et fotball-VM arrangeres i et land som Qatar, som på flere områder bryter menneskerettighetene – og hvilket virkemiddel som skal tas i bruk for å markere vår holdning.

- Annonse -

– Flere har, med ulike ståsteder i Qatar-spørsmålet, pekt på og spilt inn Sven Mollekleiv i denne rollen. Han har lang erfaring med internasjonale spørsmål, konflikter, mekling og håndtering av store, komplekse spørsmål. Han kjenner også idretten godt. Mollekleiv er flink til å balansere krevende problemstillinger, lytte og inkludere. Grunnlaget er lagt for et godt utvalgsarbeid, sier fotballpresident Terje Svendsen til NFFs nettsider.

Et bredt utvalg
Det er cirka tre måneder til det ekstraordinære forbundstinget, men utvalget har en arbeidsperiode på cirka to måneder. Det skyldes at dokumenter med saker som skal behandles må sendes ut senest fire uker før tinget settes.

– Jeg takker for tilliten til å bidra til at fotballtinget får et best mulig grunnlag til å fatte et klokt ,verdibasert, resultatorientert og framtidsrettet vedtak i Qatar-spørsmålet, sier Sven Mollekleiv til NFFs nettsider.

Det jobbes med å sette sammen et bredt utvalg, og Sven Mollekleiv vil selv ta del i dette arbeidet nå. Ambisjonen er å etablere et utvalg med god balanse i meninger, kompetanse og erfaring, i og utenfor fotballen/idretten.

Les også: Fotballtinget utsatte Qatar-debatt

Les også: Flere klubber støtter boikotten

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -