777: Tysk klubb får spille foran tilskuere

149
Hansa Rostock-supportere. Bilde: KruegA, Wikimedia.

Hansa Rostock får lov til å slippe tilskuere inn til kampen mot Halle i 3. Liga i dag. Dermed vil dagens kamp den første i Tyskland siden 1. november der publikum er tillatt.

Regjeringen i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern har tillatt at tilskuerne kan returnere til Ostseestadion i Rostock. I Rostock har i gjennomsnitt under 25 mennesker per 100 000 innbyggere blitt smittet daglig de siste sju dagene.

Les også: Egersund-spiss tatt ut på landslaget

Det gjelder en del begrensninger for publikumet som får oppleve kampen på stadion. Alle tilskuere må være bosatt i Rostock, ha sesongkort eller være en del av klubbens samarbeidspartnere. I tillegg gjelder de i Tyskland vanlige kravene om avstand og munnbind. Dessuten skal alle 777 tilskuere ta en hurtigtest før kampen. Kun de med negativt testresultat slippes inn.

- Annonse -

For klubben, som for øyeblikket ligger på andreplassen i 3. Liga, skal de 777 tilskuerne kun være et skritt i riktig retning. Om systemet med hurtigtestene fungerer, ønsker klubben snart å kunne ta inn 3 000 tilskuere. Ostseestadion har plass til 29 000 tilskuere.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -