Braunschweig vant i Magdeburg – Rostock rotet bort 3-0-ledelse

103
Braunschweigs nysignering Martin Kobylanski fikk drømmedebut mot Magdeburg. Bilde: Joachim Bomann from Dortmund, Deutschland, Wikimedia.

Takket være Martin Kobylanskis hat trick vant Braunschweig i Magdeburg. I Rostock holdt hjemmelagets 3-0-ledelse ikke til seier. Den største seieren på lørdag fikk Duisburg som slo Großaspach 4-1.

1. FC Magdeburg – Eintracht Braunschweig 2-4

Kampen i Magdeburg var underholdende. Braunschweig dominerte kampen før pausen. Nysigneringen Martin Kobylanski sendte gjestene i føringen etter kun seks minutter. Sören Bertram utlignet kort tid senere, men Kobylanski scoret sitt andre for dagen. Marcel Bär, som spilte de målgivende pasningene før begge Kobylanski-scoringer, økte til 3-1 etter en halvtime.

Fem minutter gav Christian Beck Magdeburg nytt håp. Vertene klarte imidlertid ikke å skape mange farlige situasjoner. Fem minutter før slutt ble først Magdeburgs spiller Björn Rother og deretter assistenttrener Silvio Bankert utvist. På overtid avgjorde Kobylanskis tredje mål kampen.

Hansa Rostock – Viktoria Köln 3-3

Etter tjue minutter tydet alt på hjemmeseier i Rostock. Bernard Kyereh-Mensahs selvmål og scoringer av Pascal Breier og Aaron Opuku, som scoret med hælen, sendte vertene 3-0 i føringen. Albert Bunjaku scoret for Köln. Rostock hadde flere store muligheter og kunne ha økt ledelsen.

I andre omgang tok det fire minutter før Kevin Holzweiler scoret Kölns andre mål for dagen. Bunjaku utlignet etter litt over en time. Selv om Rostocks Mirnes Pepic traff tverrliggeren, var det nå gjestene som hadde gode målsjanser og som kunne ha scoret flere mål.

MSV Duisburg – SG Sonnenhof Großaspach 4-1

Til tross for to gode Großaspach-muligheter var Duisburg best i første omgang og skapte en del sjanser. Vincent Vermeij utnyttet en av dem og scoret i sin første kamp for Duisburg. Rett før pausen utlignet Dimitry Imbongo Boele.

I løpet av seks minutter avgjorde vertene kampen i andre omgang. To scoringer av Moritz Stoppelkamp og én av Connor Krempicki sørget for hjemmelagets tremålsledelse. Et kvarter før slutt måtte dommeren Sascha Stegemann ta en pause i kampen på grunn av hagl. Utenom det skjedde det lite nevneverdig og Duisburg åpnet sesongen med tre poeng.

Würzburger Kickers – Bayern München II 3-1

Etter allerede åtte minutter scoret Luca Pfeiffer Würzburgs første mål. Deretter skjedde det lite i en stund. Würzburg gjorde ikke mer enn nødvendig. Bayern hadde ballen mest, men skapte først mot slutten av omgangen noen gode sjanser.

I andre omgang var kampen meget underholdende og begge lag skapte mange store muligheter. Scoringene kom dog først i løpet av kampens siste kvarter. Kwasi Wriedt utlignet tolv minutter før slutt. Würzburg svarte nesten omgående og sikret seieren etter scoringer av Fabio Kaufmann og Dave Gnaase.

1. FC Kaiserslautern – SpVgg Unterhaching 1-1

Kaiserslautern styrte kampen fra begynnelsen. Vertene skapte dog ikke mange sjanser. Florian Pick utnyttet den første muligheten etter drøye tjue minutter. Deretter hadde Unterhaching ballen mest, men klarte ikke å true hjemmelagets forsvar.

Fem minutter etter pausen utlignet Lucas Hufnagel. Kaiserslautern var offensive etter utligningen og satte press på gjestenes forsvar. Likevel ble det skapt få målsjanser og kampen endte uavgjort.

SV Meppen – FSV Zwickau 0-2

Særlig Meppen var offensive i første omgang og kom til noen farlige avslutninger. Zwickau, som satset mest på overganger, ble farlige etter dødballer. Etter halvspilt omgang var ballen mest på midten og det oppstod ingen flere farlige situasjoner før pausen.

Etter noen sjanser for begge lag sendte Gerrit Wegkamp Zwickau i føringen ti minutter etter hvilen. Zwickau forsvarte seg deretter godt. Meppen kom kun til få muligheter. To minutter før slutt avgjorde Ronny König kampen i Zwickaus favør.