Poengdeling mellom Kjelsås og Elverum

221
Bilde: Sören Döpker. Fotballnerd.no

(Kjelsås – Elverum 1-1) Etter Magnus Solems tidlige scoring var Elverum nære en borteseier i Oslo. Jesper Taales scoring sikret hjemmelaget imidlertid ett poeng.

Elverum fikk en god start og var, i motsetning til Kjelsås, våkne med én gang. Etter fem minutter utførte gjestene et frispark kjapt. Etter et kjapt og godt angrep fikk Magnus Solem en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Deretter kom Kjelsås seg bedre inn i kampen og skapte noen målsjanser. Akinbola Akinyemis forsøk fløy så vidt over tverrliggeren. Axel Pedersens skudd ble headet ut rett før streken.

Sjansefattig kamp

Etter det første kvarteret skjedde det lite foran målene i en lang stund. Kjelsås hadde ballen mest, men manglet ideer og presisjon. Elverum var sjeldne i banens siste tredjedel og skapte kun et par halvsjanser.

Først mot slutten av omgangen oppstod det flere muligheter. Elverums sisteskanse Emil Holst vartet opp med noen gode redninger og sikret Elverum ledelsen til pausen.

Heller ikke i andre omgang oppstod det mange målsjanser. Spillet til begge lag var tidvis preget av mange unøyaktigheter. Elverum spilte imidlertid smart, forsvarte seg godt og satset på overganger. Kjelsås, derimot, manglet – som i store deler av første omgang – kreativitet og ideer til å kunne true gjestenes forsvar.

Utligning og underholdende sluttminutter

Kjelsås var meget offensive mot slutten av omgangen og begynte å skape sjanser. Innbytteren Glenn Haberg fikk avslutte i boksen etter 70 minutter og Holst reddet det uplasserte skuddet over tverrliggeren. Tre minutter senere prøvde Walid Chafouk Idrissi å styre Habergs avslutning mellom stengene, men bommet så vidt på lengste hjørne. Akinyemi bommet på mål med en heading etter et frispark.

Sju minutter før slutt ble Kjelsås belønnet. Etter Jesper Sollis hjørnespark stanget Jesper Taaje inn utligningen.

Mot slutten av kampen var begge lag offensive og jaktet en ny scoring. Elverum var nærmest seiersmålet da Eivind Holte Tøråsen headet over tverrliggeren og da Mads Eskedal Lyngens hjørnespark ble reddet på streken. Utenom det fikk Kjelsås ett og Elverum to mål annullert for offside.

Mens Kjelsås ligger på tredjeplassen med 21 poeng etter elleve kamper, er Elverum (ti poeng etter elleve kamper) på tolvteplassen.