Etter ekstraomganger: Freiburg og Düsseldorf videre i cupen

76
Bilde: Soccerates, Wikimedia.

Bundesliga-klubben SC Freiburg og Fortuna Düsseldorf slet seg til den andre runden i DFB-Pokal. Begge lag vant først etter 120 minutter mot Magdeburg (3. Liga) og Villingen (Oberliga Baden-Württemberg/5. nivå).

1. FC Magdeburg – SC Freiburg 0-1 e.e.o.

Magdeburg begynte bra og styrte kampen i begynnelsen. Freiburg kom seg bedre inn i kampen etter rundt tjue minutter, men det var hjemmelaget som skapte omgangens største sjanse da Christian Becks heading gikk til siden for mål.

Freiburg var best i andre omgang. Likevel skapte Bundesliga-klubben lite mot det defensive hjemmelaget. Bortelagets første store sjanse kom etter halvspilt omgang. Mot slutten av omgang hevet Magdeburg seg igjen og kom til noen avslutninger. Etter nitti minutter var 0-0 et fortjent resultat.

I ekstraomgangene tok det to minutter før Luca Waldschmidt sendte Freiburg i ledelsen. Magdeburg skapte lite i ekstraomgangene, mens Freiburg hadde noen flere muligheter til å doble ledelsen. I det siste kvarteret var Magdeburg meget offensive. Freiburg lyktes dog med å holde vertene unna eget mål.

FC 08 Villingen – Fortuna Düsseldorf 1-3 e.e.o.

Düsseldorf skapte et par gode muligheter i begynnelsen og hadde grei kontroll. Villingen var likevel ikke utelukkende defensive og kom til et par avslutninger. Fem minutter før pausen ble Volkan Bak felt av Kaan Ayhan i boksen. Det påfølgende straffesparket konverterte Steven Ukoh.

I andre omgang tok det ti minutter før Nana Ampomah utlignet. Etter hvert ble Villingen slitne og Düsseldorf skapte flere gode muligheter. Bundesliga-klubben klarte imidlertid ikke å få ballen over målstreken. Villingen, som spiller på femte nivå i Tyskland, kjempet seg til ekstraomgangene.

I ekstraomgangene fortsatte Düsseldorf å styre kampen, men skapte ikke like mange sjanser som tidligere. Etter ti minutter sendte Kelvin Ofori gjestene likevel i føringen. Kort tid senere brukte Villingens Tobias Weißhaar albuen mot Niko Gießelmann og ble utvist. Mot ti mann hadde Düsseldorf ingen vansker med å sikre avansementet. Fem minutter før slutt avgjorde Rouwen Hennings kampen da han lobbet ballen i krysset med hælen.