Viktig Ajer-scoring da Celtic vant sin andre kamp i 2019/20-sesongen

163
Kristoffer Ajer. Bilde: Вячеслав Евдокимов, Wikimedia.

Den norske landslagsspilleren Kristoffer Ajer har scoret sitt første mål i den skotske Premiership. Midtstopperen utlignet mot Motherwell FC.

Celtic, som vant Premiership de siste åtte årene på rad, hadde åpnet sesongen med en 7-0-seier over St. Johnstone FC. Mot Motherwell FC begynte kampen ikke optimalt for Glasgow-klubben: Etter tolv minutter sendte Liam Donnelly vertene i føringen.

To minutter senere var den norske midtstopperen på fremmarsj og ble spilt gjennom av James Forrest. Alene med keeperen var Ajer iskald og utlignet – 21-åringens første nettkjenning i sin 70. kamp på øverste skotsk nivå.

Ajers scoring innledet Celtics snuoperasjon. Sammen med Leigh Griffiths, James Forrest, Odsonne Edouard og Ryan Christie sørget han for at Celtic vant 5-2 mot Motherwell. Donnellys andre scoring på overtid hindret ikke borteseieren.

Med seks poeng etter to kamper og 12-2 i målforskjell leder Celtic for øyeblikket serien.