Kaiserslautern-seier mot Braunschweig – Würzburg foreløpig på topp

104

Kaiserslautern har vunnet sin første kamp siden den første serierunden. Laget fra Pfalz slo Braunschweig 4-1 i duellen mellom to klubber som har hatt en dårlig sesong så langt. Würzburg, derimot, har startet bra i sesongen. Etter 2-1-seieren mot tabelljumbo Meppen har Würzburg foreløpig tatt over førsteplassen.

Eintracht Braunschweig – 1. FC Kaiserslautern 1-4

Kaiserslautern var best i første halvdel av første omgang. Etter ti minutter tok bortelaget ledelsen da Christian Kühlwetter skjøt ballen i lengste hjørne fra seksten meter. Etter halvspilt omgang snudde styrkeforholdene og Braunschweig kom til noen gode muligheter. Leandro Putaro sørget for den fortjente utligningen tre minutter før pausen.

Også i begynnelsen av andre omgang var Braunschweig best. Likevel sørget hjemmelaget for Kaiserslauterns ledelse. Malte Amundsen satte ballen i eget mål etter et lavt innlegg ti minutter etter pausen. Kun fem minutter senere økte Kühlwetter. Deretter mistet Braunschweig kontrollen. Kort tid før slutten scoret Christoph Hemlein gjestenes fjerde mål. Mens Kaiserslauten nå har elleve poeng, er Braunschweig fortsatt nest sist med sju poeng.

Würzburger Kickers – SV Meppen 2-1

Med 16 poeng er Würzburg foreløpig serielederne etter seieren mot tabelljumbo Meppen. Meppen tok ledelsen etter fem minutter ved Deniz Undav. Deretter ble Würzburg farlig kun ved noen få anledninger, mens Meppens farlige dødballer nesten hadde sørget for en større ledelse. Likevel klarte Orhan Ademi å utligne for vertene på overtid.

I andre omgang økte Würzburg presset og dominerte kampen, men uten å skape mange store sjanser. Kampen ble til slutt avgjort i siste minutt på overtid. Dave Gnaase skjøt fra 25 meter, satte ballen utagbart i mål og sikret hjemmelaget tre poeng.

Sportfreunde Lotte – FC Carl Zeiss Jena 2-0

Mens Jena spilte svakt i første omgang, klarte Lotte å kreere noen muligheter, særlig via kantene. Etter tolv minutter headet Jonas Hofmann et innlegg i mål og sørget for hjemmelagets ledelse.

Etter pausen snudde kampbildet. Jena var offensive og skapte noen muligheter. Det var likevel Lotte som scoret på nytt ved Maximilian Oesterhelweg et kvarter før slutt. Deretter klarte ikke Jena å skape flere muligheter, og Lotte vant kampen til slutt ikke ufortjent.

SV Wehen Wiesbaden – SG Sonnenhof Großaspach 2-0

I første omgang utviklet det seg en sjansefattig kamp. Wehen var hverken kreative eller presise nok til å bryte ned Großaspachs gode forsvar. Großaspach, derimot, klarte ikke å utnytte overgangene.

I andre omgang ble Wehen flinkere til å komme til sjanser, og ble belønnet. Jeremias Lorch scoret ti minutter etter pausen. Manuel Schäffler økte fem minutter før slutt.

Hansa Rostock – Preußen Münster 1-4

Münster holder seg i den øvre halvdelen av tabellen og ligger kun ett poeng bak Würzburg. Allerede etter fem minutter ledet gjestene med to mål. Rufat Dadashov scoret etter både ett og fem minutter. Deretter jobbet Münster bra defensivt, lot ikke Rostock komme til sjanser og var farlige på overganger.

Rostock fortsatte å øke presset etter pausen og fikk tildelt et straffespark. Ole Kittner hadde spilt hands etter en time. Cebio Soukou konverterte straffesparket, men kun fem minutter senere scoret Dadashov sitt tredje for dagen. Kampen var deretter avgjort, og kort før slutt sørget Lucas Cueto for kampens siste mål.