Tabelltips Bundesliga 2018/19: 6. plass RB Leipzig

211

Bundesligasesongen er like rundt hjørnet, for den 24. august starter den 55. utgaven av Bundesliga på Allianz Arena, når TSG Hoffenheim besøker Bayern München. Hvem rykker ned? Hvem spiller Europa neste sesongen og hvem tar de fire øverste plassene? Det er i utgangspunktet helt umulig å tippe, men vi i fotballnerd.no skal spå slutttabellen av årets Bundesliga.

Neste klubb ut er RB Leipzig, som på nytt ønsker å kvalifisere seg til Europa. Klubben ble grunnlagt etter initiativ fra Red Bull i 2009, og kontrolleres av Red Bull. Leipzig startet i sesongen 2009/10 på femte nivå i Tyskland og rykket opp til Regionalliga med én gang. I Regionalliga hadde Leipzig spilt i tre år før opprykket til 3. Liga lyktes. Fra 3. Liga rykket laget på nytt opp med én gang og etter to år i 2. Bundesliga hadde klubben nådd Bundesliga. I Bundesliga nådde klubben først 2. og deretter 6. plass.

Sesong 2017/18

Laget innfridde ikke helt forventningene som hadde oppstått etter den meget gode første sesongen i Bundesliga. Mye gikk bra for Leipzig i den første halvdelen av sesongen. Etter 22 runder var Leipzig på andre plass – for siste gang denne sesongen. Laget havnet deretter i en dårlig periode og falt på tabellen. Til slutt sikret Leipzig 6. plassen og deltagelse i kvalifiseringen til Europa League. Sesongen var dermed grei, men ikke kjempebra. Det samme gjaldt i Europa. Gruppen i Champions League var ikke umulig å komme seg videre fra, men til slutt ble det tredje plass for Leipzig. Europaeventyret var over etter tap mot Marseille i kvartfinalen i Europa League.

Overgangsmarked

Spillere ut

Ademola Lookman (Everton, var på lån), Fabio Coltorti (uten klubb), Omar Damari (Hapoel Tel Aviv, var på lån i Maccabi Haifa), Vitaly Janelt (Bochum, var allerede utlånt), Felix Beiersdorf (ZFC Meuselwitz, lån, var på lån i Chemie Leipzig), Elias Abouchabaka (Fürth, lån, kom fra G19), Dominik Kaiser (Brøndby), Zsolt Kalmár (Dunajska Streda, var allerede utlånt), Agyemang Diawusie (Ingolstadt, var på lån i Wehen), Anthony Jung (Brøndby, var allerede på lån), Philipp Köhn (Salzburg), Benno Schmitz (Köln), Bernardo (Brighton), Naby Këita (Liverpool).

- Annonse -

Naby Këita var en meget viktig spiller for laget og er et stort tap. Ademola Lookman ønsker klubben å kjøpe. Forhandlingene med Everton pågår. Den tidligere kapteinen Dominik Kaiser spilte sportslig ingen stor rolle, men var viktig for stemningen i laget.

Spillere inn

Massimo Bruno (Anderlecht, var på lån), Atinc Nukan (Besiktas, var på lån), Marius Müller (Kaiserslautern, var på lån), Julian Krahl, Emre Aslan (begge G19), Marcelo Saracchi (River Plate), Matheus Cunha (Sion), Nordi Mukiele (Montpellier).

Klubben har, som vanlig, brukt en del penger på lovende unge spillere med stort potensial, men liten eller ingen erfaring fra toppnivået. Om Marcelo Saracchi, Matheus Cunha og Nordi Mukiele holder det de lover, kan de likevel få en del spilletid i denne sesongen. I Sebastian Rudy ønsker Leipzig å signere en spiller som ikke passer i klubbens vanlige mønster.

Tropp

Mål

Peter Gulacsi vant duellen mot Yvon Mvongo i fjor og vil også i år være Leipzigs førstekeeper. Den ungarske landslagskeeperen er en solid målvakt, som på gode dager kan avgjøre forskjellen. Han må jobbe med usikkerhetene og tabbene som oppstår innimellom, men er sett under ett en god keeper. Mvongo får spille i Europa League-kampene. Marius Müller og Julian Krahl kompletterer Leipzigs keeperteam.

Forsvar

I de to 19-åringene Dayot Upamamecano og Ibrahima Konaté, kaptein Willi Orban, og Atinc Nukan har Leipzig kun fire «ekte» midtstoppere. Midtbanespilleren Stefan Ilsanker kan også brukes som stopper. Venstrebekken Marcel Halstenberg er tilbake i trening etter at han røk korsbåndet og vil etter hvert kjempe om plassen mot Marcelo Saracchi. På høyre står duellen mellom Lukas Halstenberg og Nordi Mukiele.

Orban er forsvarssjefen og sterk i duellene både i luften og på bakken. Upamecano har utviklet seg meget bra, selv om hans manglende erfaring i blant viser seg og han gjør feil. På en lignende utvikling håper Konaté, som ikke er like langt som Upamecano. Bekkene er alle sammen dynamiske og teknisk sterke. Alle fire er i stand til å bidra offensivt, og når alle er friske kan det fort bli en tett kamp om plassene.

Midtbane

Om de to sentrale plassene kjemper Diego Demme, Stefan Ilsanker, Kevin Kampl og Konrad Laimer. På kantene brukes Emil Forsberg, Bruma og Marcel Sabitzer. Spissen Yussuf Poulsen kan også spille som ving. Massimo Bruno og Emre Aslan har dårlige utsikter på spilletid.

Demme og Ilsanker er de defensive alternativene på midten, mens Kampl og Laimer er mer offensive. Særlig Kampl kan bidra med mye i angrepsspillet. Både Forsberg og Sabitzer er kreative kantspillere med god teknikk. Særlig Forsberg spiller i tillegg også meget gode pasninger. Bruma har utviklet seg bra i forrige sesong og har blitt et godt alternativ.

Angrep

Den tyske landslagsspilleren Timo Werner er Leipzigs beste spiss. Ved siden av ham kan både Jéan-Kevin Augustin, Yussuf Poulsen og Matheus Cunha spille.

Werner er en spiss på toppnivå. Teknisk brukbar, med stor fart og gode avslutninger pleier han å score en del mål i løpet av en sesong. Augustin er veldig lovende, men prestasjonene går litt opp og ned. I tillegg sliter han med dårlig disiplin. Poulsen har sett under ett et greit nivå. Cunha er lovende, men må bli vant til nivået.

Slik kan Leipzigs førsteellever se ut:

Trener og klubb

Etter den fortige sesongen ønsket Leipzig ikke å føre samtaler om en forlengelse av Ralph Hasenhüttls kontrakt, som varte til 2019. Østerrikeren oppfattet dette som mistillitt fra klubbens side – og trakk seg fra jobben. Før Julian Nagelsmann blir ny trener i 2019, har Ralf Rangnick overtatt jobben denne sesongen. 60-åringen trente blant annet Ulm, Hannover, Stuttgart og Schalke. I Leipzig var han også trener før og ledet laget til Bundesliga. Rangnick er en taktisk smart trener, som også pleier å komme godt overens med spillerne sine.

Rangnicks hovedjobb i Leipzig er sportsdirektør. Denne sesongen vil han utfylle begge roller. Rundt klubben håpes det på en god sesong etter at trenerteamet ble byttet ut. Dette håpet kan fort forvandle seg til sterkt (negativt) press så snart resultatene uteblir.

Vurdering

Leipzig har et ungt lag med mye potensial og en god trener. Likevel mangler det fortsatt litt dybde i stallen for å kunne kombinere nasjonale og internasjonale oppgaver. Om dette ordnes, har Leipzig alle muligheter til å igjen spille europeisk fotball neste sesong. Vi tror det blir Europa League, og at klubben på nytt havner på 6. plass.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -