Serie A tabelltips – #20-#13

271
Ny logo, nye stjerner, gamle mestere? Serie A logo

Serie A har endelig funnet litt av sin gamle glans. Cristiano Ronaldos overraskende overgang til Juventus har skapt sensasjon og den italienske ligaen har plutselig blitt relevant igjen etter noen mørkere år.

Det er vel ikke bare Den Gamle Dame som har hentet toppspillere heller. Javier Pastore er tilbake i Italia, i Roma, etter et relativt skuffende opphold i Paris. Inter og til og med Milan har forsterket seg med mange interessante profiler.

Derimot har gapet mellom topp- og småklubbene blitt enda større. De nyopprykkede lagene, inkludert et stort navn som Parma, virker i øyeblikket langt fra klare for bunnstriden. De er jo i godt selskap, for en del av nedrykkskandidatene ikke har investert nok og det kan fort skje at så mange som 7-8 lag kjemper for å redde plassen på øverste nivå.

Her presenterer vi disse som skal ha en tøff sesong. Og andre som risikerer å finne seg innblandet i en uforventet og uplanlagt bunnstrid.

- Annonse -

20. EMPOLI

Småklubben fra Toscana rykket ned for to år siden etter tidenes sportslige selvmord da de sløste bort et 11-poeng forsprang på Crotone i løpet av to måneder.
De dominerte Serie B i fjor og nå vil imponere på et positivt vis som i 2015-16. Troppen er ung og urutinert, men de håper at kontinuitet kan gagne dem mer enn kostbare og risikable investeringer. Rosenborg-stjerneskudd Jacob Rasmussen er tredjevalg som midtstopper og har en grei sjanse til å etablere seg i startelleve.

To gamle rever som Pasqual og Silvestre i forsvaret kan gi stabilitet. I angrep er La Gumina og slovensk landslagsspiller Zajc interessante profiler

Resten av laget mangler rutine og, trolig, kvalitet. Hvis ungene i angrep ikke holder nivå kan det bli stygt ganske fort. Spiss Francesco Caputo (31) er en grei toppscorer i Serie B men helt uegnet til Serie A.

24åring Miha Zajc er kanskje den eneste kreative spilleren i stallen.

19. FROSINONE

Laget mistet direkte opprykk på tampen i siste runde (uavgjort mot Foggia mens Parma tok en lett og mistenkelig seier mot Spezia), men de slo tilbake i en like omdiskutert kvalik mot Palermo.
Merkelig nok har styret hentet inn mange nye spillere og lagoppstilling kan ha opp til sju nye fjes. Noen er brukbare, selv om eldre, Serie A veteraner; andre har ikke overbevist hittil i karriere. Potensialet til å overleve er der men alle trenger å prestere på sitt beste, ellers blir det 2016 igjen: en respektabel kampanje og et uunngåelige farvel

Sportiello er en altfor god keeper for bunnstriden. Gamle Hallfreðsson og Molinaro holder også nivået mer enn komfortabelt.

Forsvarstrio er skrekkelig upålitelig. Ingen av spissene er kjente måltyv (og bare Dionisi har kommet nære på to-sifrer i Serie A).

Høyreback Zampano var god i elendige Pescara for noen år siden. Kanskje kan han briljere mer i et ørlite bedre lag?

18. PARMA

Alles favoritt-outsider fra 90-tallet er tilbake etter konkurs og en ny skandale. Klubben har risikert en tøff straffe (nedrykk eller poengreduksjon) for noen meldinger mellom spiss Emanuele Calaiò og eks-lagkamerat og legende Alberto Gilardino før Serie B siste runde da Parma spilte mot Spezia.
Det mistenkes at de arrangerte en lett seier for Parma som trengte tre poeng i sølvkampen mot Frosinone.
Calaiò er utestengt bare til 31. desember men klubben slapp unna med bare en bot istedenfor -5 på tabellen.

Overgangene har jo tatt baksetet men noen forsterkningene har vel kommet helt på tampen.

Gervinho, Inglese og Ciciretti kan sørge for 40 poeng på egen hånd hvis de finner rytmen.

Resten av startelleve er knapt Serie A-materiale og alternativene er enda mindre overbevisende. I tillegg spørs det hvor mye har tre sesongen som halv-pensjonist i Kina påvirket Gervinho sin fart og klasse.

Det er nå eller aldri for Ciciretti.

17. SPAL

Laget imponerte her og der i fjor men til slutt endte de bare tre poeng over streken. Laget er stort sett uendret, men med en veldig nyttig spiss som Petagna i angrep.

I bunnstriden er kontinuitet en viktig faktor, kanskje viktigere enn noen nysigneringer

Laget spiller temmelig bra fotball uten kompliserte taktiske påfunn. Hierarkiene ser ganske etablerte ut også og dette er positivt.

I fjor hadde SPAL småmarginene med seg. Laget må ikke ta en ny kontrakt for gitt bare for de klarte det én gang allerede. Alle må fortsatt levere sitt beste ellers ender det med en «Empoli». Også er både Gomis og Milinkovic-Savic dristige valg i buret.

Petagna er en moderne spiss som kan score og skape sjanser. Det er umulig å berge plassen uten en brukbar nummer 9.

16. CHIEVOVERONA

Endelig har det skjedd! Chievo har en ny trener og til og med noen nye spillere. Det var vel på tide men de har kanskje overdrevet.

D’Anna, tidligere klubblegende og juniorlag-trener, er urutinert og 4-3-3 ser altfor ubalansert ut for tabellens nedre tredjedel.
Mange endringer i startelleve kommer virkelig fra fjorårets benke: bra for de kjenner lagkameratene, ikke bra for de ikke er et desidert steg foran.

Giaccherini og Birsa er ikke unge men har fortsatt mye å bidra med. Alle kjenner treneren og miljøet.

Stallen er like middelmådig som i fjor. I spissrolle er hverken Stepinski eller den skadeplagete Djordjevic spesielt tiltrekkende profiler.

Ingen… Chievo er ikke laget å følge for talentspeiding.

 

15. CAGLIARI

Sarderne levde litt farlig i fjor med altfor mye opp-og-ned. Ny trener Maran (fra Chievo) er den rette mannen for å styre laget til en enda tryggere posisjon.

Få endringer i startelleve er alltid bra når forskjell mellom en rolig og en nervepirrende vårsesong.

Srna og Klavan bringer masse rutine, men så gjorde bomkjøp Van der Wiel i fjor...

Fjorårets tipp Barella har levert og, skal han bli på Sardinia en sesong til, kan han virkelig blomstre.

 

14. UDINESE

Storhetstiden da Udinese blandet seg i kampen om Champions League-plass er langt over. Til og med rollen som landets topp-speiderklubb er et fjernt minne. Av og til dukker en grei profil opp i stallen men dette er unntak som bekrefter regelen.

Trener Julio Velazquez, 31, er debutant på toppnivå og har ikke en imponerende CV heller. Hva styret driver med er en gåte.

Statistisk sett må noen av de halv-ukjente nye spillere slå til, akkurat som Barak gjorde i fjor. Hvem kan lykkes, vel, det blir rent gjetning. De Paul, selv om litt fraværende, er klasse over i sine gode dager.

Altfor mange nye urutinerte gutter i troppen. Førstevalg keeper Musso er 24 og har hittil spilt bare 36 kamper (med 45 baklengs) i sin proffkarriere. Lykke til…

Blant mange eksotiske ’talenter’ satser vi på en italiener. Rolando Mandragora. 21 år, en fortid som Juventus’ lovende profil, må han ta vare på en gedigen sjanse til å bevise at han ikke er en bløff.

13. BOLOGNA

Filippo Inzaghi er tilbake på en Serie A benke etter det ydmykende opphold i Milan. Forventningene i Bologna er lavere og han kan jobbe i fred, iallfall i noen måneder. Ingen håper for mer enn funksjonell midttabell fotball.
Ny keeper, nye ving/back og nye spisser. Ingen enestående navn, derfor er det lov å tippe en anonym sesong i beste fall. Og en komplisert skal noe gå galt.

Ingenting å se her: et brukbart lag med en tøff midtbane. Falcinelli viste i Crotone at han kan score, kanskje skal han finne formen igjen.

Eks-FCK Santander ser ikke ut som en Serie A spiss. Blir det igjen Rodrigo Palacio sin tur? Troppen virker knapt inspirerende.

Sterk midtbanespiller Donsah var på vei opp for noen år siden men utviklingen har siden stagnert. Siste anrop for Godfred…

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -