Thiago Motta innfører sin 2-7-2 i Serie A

788
Motta sin 2-7-2
Sett av den rette vinkelen er 2-7-2 ikke så merkelig

Nei, Genoa får ikke lov til å spille med 12 menn på bana… Men den nye treneren Thiago Motta har sikkert vekket interesse rundt sin fotballfilosofi og 2-7-2.

Italias eldste klubb ligger nest-sist på tabellen (foran byrivalene Sampdoria) og trenger alt mulig hjelp til å finne noe som likner formen.
Trener Aurelio Andreazzoli fikk sparken etter det ydmykende 5-1 tap i Parma forrige helg. Den nye sjefen er en gammel klubbhelt som i det minste gjøre livet spennende i Genova.

2-7-2: hva er dette?

“Vi kan lese lagoppstillingen fra venstre til høyrekant. Det finnes jo ikke tolv spillere, men jeg teller opp keeperen også blant de 7 på midtbana. Spissen er den første i forsvaret og keeperen er den første angrepspiller” forklarer Motta.
Lagets siste skanse blir altså en enda mer aktiv del av spillet mens spissene presser høyt for å gjenvinne ballen så fort som mulig.
Delvis Guardiola, delvis Klopp og Gasperini (mannen bak Mottas gjennombrudd akkurat i Genoa for 11 år siden).
Den italiensk-brasiliansk sjef har vel en klar plan.

Følger man hans råd om formasjon og leser den fra venstre til høyre kan man innse at det dreier seg om en “vanlig” 4-1-4-1 som kan skifte til bred 4-3-3 med vingback og kant.

- Annonse -

Genoa trenger poeng og stabilitet

Gode nyheter for Lasse Schöne. Dansken skal trolig erobre Thiago Motta sin gamle rolle som playmaker. Landsmannen Lukas Lerager og ankeren Ivan Radovanovic mest opptatte av defensive oppgaver.
På papiret er eksperimente
t svært tiltrekkende. På praksis har Serie A vist at man trenger pragmatisme og til og med stygg men effektiv fotball for å overleve.
Genoa har ikke råd til å s
øle mer tid og flere viktige poeng bort med kompliserte taktiske idéer. Man får se hvis Thiago Motta sin iøynefallende og media-vennlig 2-7-2 er fotballs neste big deal eller bare et lurt navn til noe mindre revolusjonært, og kanskje, uegnet til situasjonen.

Ingen stor suksess i Paris

I fjor ledet Motta PSGs juniorlag til en nokså skuffende andreplass i Gruppe A i den franske U19 ligaen, 12 poeng unna puljevinnere Caen. Pariserne scoret 70 mål på 26 kamper, blant de farligste i hele serien. 31 baklengs var derimot altfor mange for en toppklubb.
Thiago tar over et ganske rufsete lag med svakt forsvar og tannløst angrep. 2-7-2 kommer til å testes på tøft vis. Og på tross av hans fortid som klubblegende kommer supporterne å miste tålmodighet ganske snart, skal påfunnet ikke fungere bra med en gang.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -