TILBAKEBLIKK: He’s gone for a chip…what a goal!

194

TILBAKEBLIKK: He’s gone for a chip…what a goal!

Slik lød ordene fra en kommentator som nettopp hadde sett en nydelig chip finne nettmaskene, en sen høstdag for nøyaktig 24 år siden. Kampen det handlet om var Burnley mot Rotherham, en returkamp i FA Cupens første runde i 1997. Trevor Berry scoret Rotherhams andre av totalt tre mål den kvelden, og sikret seg dermed avansement i FA Cupen.

Trevor John Berry er det fulle navnet til den engelske midtbanspilleren, som ble født og oppvokst i den lille byen Haslemere i England i 1974. Berry startet sin profesjonelle fotballkarriere i Bournemouth i 1991, men etter èn sesong for “The Cherries” dro den da 17-år gamle gutten videre til Aston Villa. Men heller ikke der kom han seg opp til A-laget og ble derfor sendt på utlån til Rotherham i 1995. Et lån som senere ble gjort til en permanent overgang til laget som den gang lå i andre divisjon (League One) i det engelske fotballsystemet.

Trevor Berry ble ikke noen stjerne i verken England eller på verdensbasis. Men huskes nok best av Rotherham fansen for den nydelige chipen mot Burnley i FA Cupens 1. runde i 1997 (se video øverst i artikkelen). I andre runde av FA Cupen ble King’s Lynn slått hele 6-0, før Sunderland ble for sterke og eventyret tok slutt i tredje runde. Midtbanespilleren ble i klubben frem til 2002. Han var med å løfte “Football League trophy” i 1996 og opprykk til andre divisjon (Championship) i  2001 . Ferden gikk så videre til Scunthorpe United, hvor han spilte seks kamper og scoret ett mål, før han etterpå la opp i den irske klubben Waterford United i 2003.

"<yoastmark

Berry var innom Englands U20-lag, men ble aldri benyttet i en offisiell kamp. 168 kamper og 18 mål for Rotherham United blir derfor stående som høydepunktet i hans 11-års lange seniorkarriere. Midtbanespilleren har vært anonym siden han la opp i 2003, og det har ikke lykkes forfatteren av dette innlegget å finne ut hva den nå 42-år gamle briten jobber med idag.

 

LES OGSÅ: TILBAKEBLIKK: Han ble kalt “The Great Dane”

 

TILBAKEBLIKK er et fast innlegg som vil publiseres hver fredag på fotballnerd.no. Innleggene vil ta for seg tidligere fotballspillere eller hendelser som har funnet sted på den gjeldende datoen, og i all hovedsak ta utgangspunkt i engelsk liga. Dersom du har noen artige fakta for den gjeldende datoen så er du hjertelig velkommen til å dele den med oss i kommentarfeltet nedenfor!

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer