TILBAKEBLIKK: Tidenes korteste innhopp

247

TILBAKEBLIKK: Tidenes korteste innhopp

På denne dagen i 1989 var fotballverdenen vitne til det man må kunne sies å ha være tidenes korteste innhopp. Grunnen til det er at Barnsleys innbytter Ian Banks ikke rakk å komme utpå banen før han hadde dratt på seg et rødt kort.

16. Desember 1989 var det klart for oppgjør i den engelske 2.divisjonen mellom Bournemouth og Barnsley. Begge lag hadde slitt så langt i sesongen og det var derfor en kamp om viktige poeng på Dean Court.

Det var imidlertid vertene som startet best og på tidspunktet hvor Banks skulle bli byttet inn hadde Bournemouth akkurat scoret sitt andre for dagen. Et omdiskutert mål som kanskje burde vært avblåst for offside. Mens innbytteren Banks var i oppvarming skal han ha stoppet opp og gitt linjedommeren en real skyllbøtte. Barnsleys midtbanespiller kunne ikke forstå hvorfor han ikke hadde annulert målet, han var med andre ord helt sikker på at det var offside. Det er aldri kommet frem hva Banks sa til linjedommeren, men det må ha vært ganske stygt i og med at han mottok direkte rødt kort. Før han i det hele tatt hadde gjort sin inntred på gressmatta.

Ian Banks spilte på midtbanen for Barnsley, og scoret 37 mål på 164 kamper for "The Tykes".
Ian Banks spilte på midtbanen for Barnsley, og scoret 37 mål på 164 kamper for «The Tykes».

Med èn mann mindre ble det vanskelig for bortelaget å komme tilbake. Sluttresultatet ble 2-1, og begge lagene fikk en dårlig start på juleprogrammet.

- Annonse -

Barnsley endte sesongen på en 19. plass, seks poeng foran Bournemouth som rykket ned.

LES OGSÅ: TILBAKEBLIKK: Dagen da hodet ble brukt feil.

 

TILBAKEBLIKK er et fast innlegg som vil publiseres hver fredag på fotballnerd.no. Innleggene vil ta for seg tidligere fotballspillere eller hendelser som har funnet sted på den gjeldende datoen, og i all hovedsak ta utgangspunkt i engelsk liga. Dersom du har noen artige fakta for den gjeldende datoen så er du hjertelig velkommen til å dele den med oss i kommentarfeltet nedenfor!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -