Franske cupen: Monaco og PSG videre, og de norske er ute av cupen

177

Ole Sælnes og Alexander Søderlunds Saint-Étienne ute av den franske cupen.

Laget fra den franske byen Saint-Étienne 60 km sørvest for Lyon. Gikk i på et  0-1-tap i hjemme mot Nancy i den franske cupen. Målet kom på et nokså så omstridt straffespark etter 18 minutter spilt av kampen, noe som ble avgjørende for resten av kampen.

Leo Lacroix taklet ned en mot spiller ,men hendelsen skjedde utenfor 16-meteren. Likevel ble det straffe, og Maurice Junior Dale scoret det som ble kampens eneste mål. Trønderen Ole Sælnes fikk spille samtlige 90 minutter for laget. Søderlund kom inn den siste halvtimen, etter jakten på utligningen for hjemmelaget.

Nice også ute av cupen

Også serielederen i Ligue1 OGC Nice takket for seg i den franske cupen, da Bordeaux slo et tafatt Nice lag med 3-2.  Plasil ga sendte vertene opp i ledelsene, og så økte Gaetan Laborde både til 2-0 og 3-1.gjestenes mål ble scoret av Alassane Plea og Mario Balotelli.

Monaco herjet i sin cup kamp

AS Monaco imponerte stort med 7-0 seier over Rennes. Kylian Mbappe Lottin scoret tre ganger, før Gabriel Boschilia  sørget for sine to første. I en kamp de styrte fra første spark til dommeren blåste av kampen på det 90 minuttet nøyaktig.

PSG med seier over Lyon

De regjerende mesterne ga ingenting i dørene mot laget de møte i finalen i fjor Lille.  Det ble som alle forventet, da hjemmelaget sørget enkelt for å ta seg videre med en 3-1 seier. Takket være mål fra Lucas Moura (2) og Jese Rodriguez.

Lyon ble slått ut på straffespark

Kampen mellom Guingamp og Lyon  måtte avgjøres med straffespark konkurranse, etter at det sto 0-0 etter ordinær og ekstraomganger.  Til slutt var det også lille Guingamp som tok seg videre til kvartfinalene.

Marseille gikk ut av cupen

Tirsdag valgte Marseille å takke for seg, og er  ute av turneringen på straffespark etter 1-1 helt til straffesparkkonkurranse, og dermed var det over etter straffen var avgjort. Marseille røyk ut av cupen mot Ligue2-klubben Sochaux.

Nantes tok seg videre

Nantes tok seg videre etter seier over Montpellier. Etter scoringer fra Emiliano Sala (18,  43)- Mariusz Stepinski (63). Gjestene Kevin Berigaud (36)