TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 13 – Sandefjord

682

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 13 – Sandefjord

Nr. 13 – Sandefjord Fotball

Med utrolige 20 seire, 9 uavgjort og kun ett tap, cruiset Sandefjord gjennom fjorårets 1. divisjon på imponerende vis. Laget fra hvalfangerbyen rykket til slutt opp, 10 poeng foran tabelltoer Tromsø, og opprykket var egentlig aldri i nærheten av å være truet. Med trener Lars Bohinen i spissen stemte alt – i begge ender. 62 scorede og 24 innslupne mål sier sitt.

Man skulle da tro at klubben skulle gå inn i sesongoppkjøringen 2015 med en enorm selvtillit, men det har faktisk vist seg å være stikk motsatt. Sandefjord har spilt sju treningskamper pr. mars 2015 og står med to seire og fem tap, i tillegg til en negativ målforskjell på noe stusselige 7-14. Det er en tanke urovekkende for et lag som var så bunnsolide i fjor. Likevel tror vi 2015 fortsatt kan bli et godt år for vestfoldingene som har et uttalt mål om å sikre plassen i Tippeligaen, noe vi også tror de greier. Dette er det flere årsaker til. Først og fremst har de en meget god trener i Lars Bohinen, som til tross for relativt beskjeden trenererfaring, viste seg fra sin beste side i sin første sesong som hovedtrener i klubben. En annen årsak til at Sandefjord kommer til å unngå nedrykk er at de sitter på noen veldig spennende offensive spillere i eksempelvis Kjell Rune Sellin, Pål Alexander Kirkevold og Jean Alassane Mendy. Sandefjord har i tillegg vært smarte på overgangsmarkedet og har sikret seg en tropp med en fin miks av unge og mer erfarne spillere. Geir Ludvig Fevang fra Haugesund og Erik Mjelde fra Lillestrøm er i aller høyeste grad fortsatt habile Tippeligaspillere.

Det som dog gjør at Sandefjord ikke plasseres høyere på tabellen er at de er et nyopprykket lag som ikke har fått det til å stemme i det hele tatt i sesongoppkjøringen. De har bl.a. til tider fremstått som katastrofalt ruskete defensivt, noe som fort kan bli en utfordring når det er Molde og Rosenborg, og ikke Tromsdalen og Alta som står på motsatt banehalvdel.

- Annonse -

Vi tror likevel at Lars Bohinen får orden på sakene og greier å sikre plassen, om mulig med liten margin. Tippeligaen er tross alt svært jevn i år. 13. plass på Sandefjord.

Lars Bohinen

Lars Bohinen debuterer i år som trener i Tippeligaen. 

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Laget besitter mye rutine i blant andre Roger Risholt (35), Erik Mjelde (31), Eirik Lamøy (30) og Geir Ludvig Fevang (34).
  • Fin miks av unge og mer rutinerte spillere.
  • Svært spennende spisstrio i Mendy, Kirkevold og Sellin som til sammen stod for vanvittige 50 (!) mål i fjorårets 1. divisjon.
  • Den innlånte keeperen Jakob Busk Jensen fra FC København er en spennende unggutt. Blir av FCK-sjef Ståle Solbakken omtalt som en fremtidig førstekeeper i den danske hovedstadsklubben.
  • Sandefjord går som et av få lag i Tippeligaen inn i sesongen med et relativt beskjedent press på sine skuldre.

 

Minuser (-):

  • Har hatt en svært trøblete sesongoppkjøring bestående av mange tap og baklengsmål.
  • Tross mange og gode alternativer forover på banen har laget slitt med å score mål i vinter.
  • Det virker som at Lars Bohinen fortsatt ikke har klart å sette et ordentlig system, noe som er svært urovekkende så kort tid før seriestart.
  • Selv om laget har to spennende keepere i Busk (21) og Herlofsen (20), er de begge fortsatt svært unge og urutinerte til keepere å være. Bør ikke nødvendigvis være en ulempe, men heller ikke alltid en fordel.

 

Antatt førsteellever:

Jakob Busk – Victor Demba Bindia – Alexander Gabrielsen – Kevin Larsen – Cheikhou Dieng – Roger Risholt – Mads Pedersen – Geir Ludvig Fevang – Kristoffer Normann Hansen – Kjell Rune Sellin – Pål Alexander Kirkevold

 

Se opp for:

Pål Alexander Kirkevold. 24-åringen har tross sine imponerende 50 mål totalt i 1. divisjon de siste fire sesongene, fortsatt til gode å debutere i Tippeligaen. Blir spennende å se hva målmaskinen kan utrette på Norges øverste nivå.

KirkevoldPål Alexander Kirkevold skal skyte Sandefjord til fornyet Tippeliga-kontrakt. 

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -