To mål på overtid i høydramatisk toppkamp

88

Shinji Kagawa Borussia Dortmund

Det ble litt av en toppkamp mellom Wolfsburg og Borussia Dortmund lørdag ettermiddag. Dramatikken ble fullkommen på overtid.

Det startet med at gjestene hadde to i tverrliggeren allerede før fem minutter var spilt, først et direkte frispark fra Ilkay Gündogan og så fra kloss hold da Sven Bender kastet seg fram på et innlegg fra Henrikh Mkhitaryan.

BVB startet meget bra og skapte mange sjanser og viste meget godt spill, men hjemmelaget kom seg etterhvert inn i kampen og den utjevnet seg utover i omgangen. Etter 33 minutter gikk imidlertid gjestene opp i ledelsen ved Marco Reus, som rundet keeper og plasserte ballen trygt i mål. Det var Joshua Guilavogui som på svakt vis mistet ballen til Mkhitaryan på egen banehalvdel som gjorde at Reus kom helt alene med keeper.

Mot slutten av omgangen startet presset fra hjemmelaget som varte til det 90. minutt. Det var høyt tempo i kampen og intenst, og det ble skapt en del, men den aller største sjansen fikk hjemmelaget etter en feil av BVB-keeper Roman Bürki. Hans pasning endte hos Bas Dost, men den sveitsiske målvakten ordnet opp sin egen tabbe. Men mange vil nok hevde at Dost burde spilt til bedre plasserte Kruse og Draxler foran mål i stedet for å skyte fra skrått hold.

Selv om Wolfsburg hadde mye ball og var angrepsvillige hele tiden, skapte de ikke så fryktelig mange sjanser. Men det skal nevnes at både Mkhitaryan og Bender hadde redninger på streken, så det var på ingen måte fritt.

Det så ut til å gå mot 1-0-seier for Dortmund og dermed Wolfsburgs første tap på hjemmebane på 29 kamper. Den seiersrekken Wolfsburg gikk inn i kampen med er den beste i alle de fem beste ligaene i Europa. I det 90. minutt så det også ut til at Wolfsburg skulle øke denne rekken til 30, som ville bli Bundesliga-rekord.

André Schürrle falt i duell med Lukasz Piszczek og dommeren  Tobias Stieler står veldig godt plassert, og dømmer straffe. Den var for å si det forsiktig omdiskutert og tvilsom, og det var fortvilelse i Dortmund-leiren. Ricardo Rodriguez satte straffen sikkert, og da var uret passert 90 minutter.

Men kampen var ikke over. Borussia Dortmund gikk i angrep og viste fram et angrep på høyeste nivå. En ball ble slått på tvers fra høyre mot venstre, og på første spark sentrer Mkitaryan inn til innbytter Shinji Kagawa som kom stormende inn mot mål og smelte lærkula inn bak Daniel Benaglio til ny ledelsse 2-1 – bare minutter etter utligningen.

Det var første gang i historien at disse to lagene møttes med å gå inn i kampen blant de tre beste på tabellen. Etter helgens kamper har både Borussia Mönchengladbach og Hertha Berlin passert Wolfsburg. Dortmund på sin side tok sin 11. seier på 15 kamper og tok innpå Bayern München. De har et slags heng med fem poeng opp til Pep Guardiolas menn.

Wolfsburg – Borussia Dortmund 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Marco Reus (33), 1-1 Ricardo Rodriguez (str. 90), 1-2 Shinji Kagawa (90)
Gult kort: Arnold, Vieirinha, Träsch, Wolfsburg, Reus, Piszczek, BVB
Tilsk: 30.000

Innlegget To mål på overtid i høydramatisk toppkamp dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com