To toppspillere klare for Serie A i juni (eller tidligere)

406

Italiensk fotball kan ikke vinne en budkrig mot engelske og spanske topplag, men Serie A har blitt en ønskelig destinasjon for spillere som trenger en ny begynnelse eller en ny utfordring.

Derfor har Aaron Ramsey bestemt seg til å forlate Arsenal i juni for Den Gamle Dame etter at kontrakten er utløpt. 28åringen skal sikkert få mer spilletid i Torino, sammen med Cristiano Ronaldo, Mandzukic osv, i en viktigere rolle enn den han har hatt på Emirates i det siste. Også er sjansen til å løfte en eller en annen trofé betydelig høyere.

Ramsey skal tjene opp til 8.5 millioner euro, Juventus’ nest-høyeste lønn, selvsagt bak CR7 sin.
Italias regjerende mestere vil også prøve å hente den walisiske midtbanespilleren allerede i januar. Avstand mellom partene er fortsatt stor: Arsenal krever minst 20 millioner for en umiddelbar overgang, mens Juventus vil ikke tilby mer enn 10.
Ramsey sin vilje er nå avgjørende. Han har ikke fått full tillit av trener Unai Emery og, på tross av at rimelig antall kamper (halvparten som innbytter), er han på vei ut likevel. Derfor kan en tidligere avskjed gagne alle.

Godin til Inter

Andre italienske klubber er også aktive. Inter har vel sikret seg Atletico Madrids kaptein Diego Godin.
33åringen skal snart signere en toårskontrakt (med opsjonsrett til det tredje) på opp til 6 millioner euro. Igjen, høye sifrer til en fri, aldrende, spiller men sånt fungerer Bosman-markedet. Det som klubber sparer på overganger, reinvesteres på lønn og agentens vederlag.

- Annonse -

Godins rolle i Inter-forsvar er vel fortsatt ukjent for han er en ny bit i et pågående puslespill.
Miranda er misfornøyd med redusert spilletid og ønsker seg bort, allerede i januar eller sikkert i juni. Milan Skriniar har ikke fornyet kontrakten og han er jo en ettertraktet midtstopper som lett kan forsvinne til Premier League skal Inter få et tilfredsstillende tilbud.
Det er jo tvilsomt at en spiller med internasjonal erfaring og en suksessrik karriere er villig til å forlate Atletico og La Liga for Inter og Serie A uten å ha fått garanti om en prominent posisjon i laget.

Kupp eller bomkjøp?

Derfor kan Godins ankomst bety Skriniars avgang. Og dette er mindre imponerende for Inter eventuelt erstatter en lovende profil med en mye eldre spiller.
I de siste årene har en del eks-stjerner flyttet til Italia og prestert mer som pensjonister enn som toppspillere. Nemlig i Inter var Nemanja Vidic, Diego Forlan og Lukas Podolski rett og slett ubrukelige og andre var like unyttige på tross av navnet og rutine (f.eks. Eto’o i Sampdoria, Ashley Cole i Roma, Torres i Milan, Anelka i Juve, Saviola i Hellas Verona).
Forhåpentligvis for italiensk fotball blir både Ramsey og Godin en suksess og Serie A kan igjen bli en virkelig stor og tiltrekkende liga.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -