Tok sin første cuptittel på åtte år

117

Feyenoord vant den nederlandske cupfinalen søndag kveld 2-1 mot Utrecht. Det var klubbens første cuptittel på åtte år, og betyr at de er klare for Europa League neste sesong.

Cupfinalen ble spilt på Feyenoords egen stadion, De Kuip i Rotterdam. Det var Feyenoord som dominerte første omgang, men uttellingen var ikke bra. Den første sjansen fikk Michiel Kramer etter et fryktelig tilbakespill fra Mark van der Maarel, men med kun keeper Felipe Bednarek som hinder på 1-0, skjøt Kramer utenfor.

Dirk Kuyt hadde også et par bra sjanser, først et skudd som ble blokkert og et skudd som Bednarek reddet uten alt for store problemer.

Men i det 42. spilleminutt betalte presset seg. Rick Karsdorp fintet med at det så ut som han ville skyte fra utenfor 16-meteren, i stedet satte han Kuyt opp på høyrekanten. Veteranen løftet innlegget på bakre stolpe der Kramer headet ballen i mål til 1-0.

Utrecht kom adskillig sterkere etter sidebytte, og det tok bare fem minutter før de utlignet ved Ramon Leeuwin som skjøt et lavt skudd i mål etter at Feyenoord ikke klarte å klarere et frispark.

Men det var Feyenoords dag og etter 72 minutter kom vingen Eljero Elia inn fra venstrekanten og skjøt et skudd i stanga som gikk via Utrechts keeper og i mål. De to målene oppsummerte kampen for Bednarek, som hadde en ganske svak kamp og burde gjort det bedre på begge Feyenoord-målene.

Utrecht presset for utligning, men den siste store sjansen fikk Elia for Feyenoord, men hans skudd gikk utenfor.

Dermed kunne Feyenoord juble over cuptriumf. Det var klubbens 12. cupmesterskap i Nederland, nest flest etter Ajax som har vunnet 18 ganger. Sist Feyenoord vant var i 2008 med 2-0 mot Roda.