Tre kamper unna sin første ligatittel siden 1999

219

Serieinnspurten i Nederland er blant de mest spennende i Europa når det gjelder kampen om ligagullet.

Feyenoord har vært i føringen gjennom hele sesongen og startet fantastisk med åtte strake seire. Men nå leder de med bare ett poeng på Ajax med tre kamper igjen å spille, blant annet etter at Ajax vant 2-1 i oppgjøret mot rivalen fra Rotterdam for noen uker siden.

Kommende helg blir trolig en nøkkelhelg for de to lagene som kan vinne tittelen. Ajax skal møte PSV på Philips stadion, og der står det mye prestisje på spill i tillegg til at Ajax trenger tre poeng. Feyenoord på sin side skal også ut i en tøff bortekamp mot Vitesse som ligger på femteplass.

I de to siste serierundene skal Feyenoord møte byrivalen Excelsior borte og Heracles hjemme. Ajax skal da møte Go Ahead Eagles hjemme og Willem II borte – to kamper de normalt sett skal vinne greit.

- Annonse -

I helga vant Feyenoord 2-0 mot Utrecht, mens Ajax var suverene og vant 5-1 mot Heerenveen.

Ajax har også Europa League å konsentrere seg om. De skal spille borte mot Schalke torsdag der de forsvarer en 2-0-ledelse etter en fantastisk kamp sist torsdag der de burde vunnet mye mer.

Ajax’ unge forsvarer Matthijs Le Ligt tror Ajax kan vinne ligagullet:

«Vi tror vi kan klare å ta igjen Feyenoord. Vi går inn i de siste få kampene av sesongen hvor presset vil vise seg. Det vil bli interessant å se hvordan Feyenoord vil svare på det. Vi må vinne de kampene som gjenstår og håpe at de taper noen poeng.»

Feyenoord har ikke vunnet ligaen siden 1999 – og det vil være en stor skuffelse for Giovanni van Bronckhorsts menn om de gir fra seg den solide ledelsen de har hatt. Siden den gang har Ajax seks ligagull, PSV ni og AZ og Twente ett hver. Feyenoord har totalt 12 ligagull, men det er langt bak Ajax på 33 og PSV på 23.

PSV har vunnet de to siste sesongene, mens Ajax vant fire sesonger før det.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -