Tromsø nærmest seieren i slaget om nord

196
Ulrik Saltnes var skuffet etter tapet mot Odd. Arkivfoto; Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Bodø/Glimt – Tromsø 1-1. Tromsø holdt Bodø/Glimt noe overraskende til 1-1 på Aspmyra i treningskampen. Tromsø var det beste laget og ble også trolig snytt for et straffespark.

Tromsø åpnet best
Mikael Norø Ingebrigtsen fikk kampens første sjanse etter seks minutters spill men klarte ikke å avslutte skikkelig.

Sondre Sørli hadde Glimts første sjanse etter sju minutters spill. Skuddet hadde god retning men Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm fikk slått ballen til corner.

Etter 11 minutter hadde Tromsø sin andre sjanse i kampen og den var stor. Runar Espejord klarte ikke å omsette det flotte gjennomspillet fra Mikael Norø Ingebrigtsen i nettet. Nikita Haikin gjorde en god redning.

Norø Ingebrigtsen og Espejord plaget Glimt-forsvaret flere ganger i starten av kampen.

Snytt for straffespark?
Etter 34 minutters spill var Glimt heldige som slapp unna straffespark i mot. Lode holdt Espejord i feltet men det hele ble vinket videre av kampens dommer.

40 minutter ut i kampen rotet TIL-spiller Jostein Gundersen bort ballen i forsvaret. Sondre Sørli fikk en gratissjanse med skuddet fra skrå vinkel gikk via Karlstrøm til corner.

Minuttet før pause kom scoringen for Glimt. Alfons Sampsted skjøt via Kitolano. Ballen landet i beinene til Ulrik Saltnes, som scoret målet med et flott plassert skudd.

Rødt kort og utlikning
Etter 51 minutters spill fikk Tromsø en ny sjanse. Isak Helstad Amundsen smalt skuddet i tverrliggeren.

71 minutter ut i kampen fikk Glimts Marius Høibråten rødt kort etter å ha revet ned August Mikkelsen. Åtte minutter senere utliknet Moses Ebiye til 1-1 etter å ha fått et flott gjennomspill fra Mikkelsen. Moses Ebiye gjorde ingen feil alene med keeper.

Bodø/Glimt møter Brann 25. april i sin neste treningskamp og møter Molde 2. mai i siste treningskamp før seriestarten. Tromsø møter Rosenborg borte i sin neste treningskamp den 25. april før generalprøven borte mot Vålerenga 2. mai.