Trøndelag 4. divisjon avd. 1: Poengdeling for Vanvik mot «Challa»

272
Torbjørn Damhaug Bjørnsvik med ballen. Foto: Vanvik IL

Fredag 23. august var det klart for den fjortende runden i 4. divisjon avdeling 1. Charlottenlund var på besøk på Skavelmyra, der skulle lagene spille om tre viktige poeng i nedrykksstriden.

Begge lag sto med 13 poeng, men Charlottenlund var over Vanvik på tabellen med bedre målforskjell.

Vanvik starter kampen rotete, og klarer ikke å få skikkelig flyt i spillet. Det blir mye jobbing hjemover og lite underholdning. Charlottenlund får etablert sitt spill og scorer etter drøye 20 minutter. Først da innser Vanvik at de må begynne å spille fotball. Vanvik øker etterhvert trykket og presser Charlottenlund lavere inn mot egen 16 meter.

Vanviks Eirik Glørstad Sylte (Nr. 7) scoret det fineste målet mellom Vanvik og Charlottenlund. Foto: Vanvik IL.

Etter en del jobbing, innkast og cornere, kommer endelig utligningen for hjemmelaget. Langt innkast fra venstre side blir stusset nesten inn til 5 metern, Eirik Glørstad Sylthe sklir, men som den atleten han er, får han utnyttet sin kroppsbeherskelse og balanse, slik at det ser ut som et vel planlagt brassespark, tatt fra øverste hylle på Maracana Stadion! Det står 1-1 på Skavelmyra!

Vanvik fortsetter der de slapp, og presser «Challa» høyt. Etter det høye presset kommer sjansene. Martin Fjeldvær, får ballen på 16 metern, han drar på seg både stopper og venstre back, før han sender ballen til side og får lagt alt til rette for Aleksander Waterloo, som skyter på direkten, men keeperen til Charlottenlund er våken, og får en veldig lang hånd på ballen som kryper på utsiden av stolpen.

Etter litt om og men blir Vanviks #10 felt ørlitte billig mener gjengen fra byen.

Martin Fjeldvær stiller seg opp, og drar frem et meget godt slått frispark inn mot bakerste stolpe, der kommer Stian Solstad skliende inn, og setter frem en lang tå på ballen, dermed står det 2-1 til hjemmelaget.

Dette blir stående som pauseresultat.

I pausen blir Vanvik enige om å fortsette det høye presset. Men da dommern blåser i gang kampen ser det ikke ut som gutta fra Vanvikan helt hadde forstått at pausen var over.

Kaptein Håkon Fjeldvær blir taklet. Foto: Vanvik IL.

Etter bare et par minutter ut i andre omgang, kommer det et sleiv av et innlegg, som underveis blir til et skudd, og lander i nettet bak Vanviks siste skanse. 2-2.

Etter dette blir det mye kriging uten noe finspill fra noen av lagene.

Begge lag kommer til en del sjanser og cornere som kunne blitt til scoringer, men den siste finishen satt ikke.

Kampen ender med 2-2, og Vanvik blir stående igjen med ett poeng, etter en ganske jevnspilt kamp. Fornøyd? Neppe. Men 2-2 var greit for begge lag.