Molde ute av Europa etter uavgjort mot Partizan Beograd

181

(Molde – Partizan 1-1, sammenlagt 2-3) Molde FK er ute av Europa League. Til tross for Leke James’ ledermål, endte kampen mot Partizan Beograd uavgjort på Aker Stadion.

Selv om Molde trengte seier etter 1-2-tapet i den serbiske hovedstaden, var det først og fremst gjestene som skapte mulighetene i første omgang. Molde manglet presisjon i angrepene og fikk heller ikke kontroll på Partizans offensive spillere. Takket være serbernes upresise avslutninger ble det ingen mål i første omgang.

Etter pausen var Molde mer offensive og økte presset. Utenom noen halvsjanser skapte Molde likevel ingen nevneverdige situasjoner.

Hjemmelaget hadde imidlertid marginene på sin side et kvarter før slutt. Magnus Wolff Eikrems frispark gikk i muren. Derfra fløy ballen mot lengste stolpe der Leke James enkelt kunne sette den i mål. På grunn av bortemålsregelen var Molde videre på dette tidspunktet.

Gleden skulle vare i kun fem minutter. En upresset Kristoffer Haugen gav bort et hjørnespark. Zoran Tosics dødball stanget Nemanja Miletic i nettmaskene.

I de siste ti minuttene var Molde offensive, uten å skape mange avslutninger. Partizan klarte stort sett å holde vertene unna eget mål.

– Nå er det bare skuffelse. I garderoben er det skuffelse og veldig laber stemning. Jeg synes vi går ut og tar kommando, spesielt i andre omgang. Så får vi 1-0, men dessverre klarer vi ikke å stå imot corneren. Det straffes hardt når du ikke er der i nitti, sier Molde-treneren Erling Moe til tv-kanalen MAX.

Dermed er Rosenborg som starter i Europa League, det eneste norske laget i gruppespillet i Europa.