Molde spilte uavgjort mot Hoffenheim etter opphenting

113
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

(Molde – Hoffenheim 3-3) Etter en svak førsteomgang vartet Molde opp med en sterk opphenting i Europa League.

Hoffenheim styrte kampen fra begynnelsen og var det klart beste laget. Etter kun åtte minutter fikk tyskerne betalt for det da Munas Dabbur styrte ballen over streken etter Mijat Gacinovics heading. Etter en VAR-sjekk for offside ble målet godkjent.

Mens Molde var harmløse og attpåtil stadig havnet på etterskudd, skapte Hoffenheim muligheter. Tjue minutter etter 0-1-scoringen var det på nytt Dabbur som stanget inn Hoffenheims andre mål, denne gangen etter et innlegg fra Pavel Kaderabek.

Etter Dabburs andre scoring for dagen overlot Hoffenheim ballen mer til Molde. Til tross for det var det fortsatt tyskerne som skapte sjansene, og kunne ha økt ledelsen ytterligere før pausen.

Ut av det blå scoret likevel Molde. Etter en corner vant Stian Gregersen duellen i boksen. Ballen havnet hos Martin Ellingsen som overvant Oliver Baumann i Hoffenheims mål.

Likevel ledet Hoffenheim med to mål da lagene gikk til pause – og på nytt var Dabbur involvert. Den israelske spissen flikket ballen til Christoph Baumgartner som overvant Andreas Linde med et skudd i lengste hjørne.

Straffebom innledet Moldes opphenting

Dabbur skulle også innta en viktig rolle i andreomgangen. Hans tredje mål for dagen ble annullert av VAR. Assistgiveren Ihlas Bebou hadde vært i offside før målet ble scoret.

Dabbur fikk likevel en stor sjanse til å score hat trick: Gregersen felte Sargis Adamyan i egen boks, og dommeren pekte på krittmerket. Linde vartet imidlertid opp med en sterk redning mot Dabbur.

Etter at Hoffenheim misbrukte sjansen til å øke til 4-1, slo Molde tilbake. Tyskerne trakk seg tilbake, og «hjemmelaget» begynte å skape sjanser – og scoret. Marcus Holmgren Pedersen revansjerte seg etter en svak førsteomgang og slo et godt innlegg mot Eirik Ulland Andersen som headet ballen i mål.

Molde hadde fått blod på tann og utlignet et kvarter før slutt. Holmgren Pedersen vant ballen tilbake etter at Baumann hadde reddet mot Magnus Wolff Eikrem fra kort hold. Via Eikrem havnet ballen til slutt hos David Datro Fofana, og 18-åringen scoret sitt første mål for Molde.

Til tross for noen sjanser i kampens sluttfase, klarte ingen av lagene å avgjøre kampen. Omkampen i Tyskland spilles torsdag 25. februar.