Haaland, Sørloth & co.: Slik har de norske Tyskland-proffene prestert høsten 2020

247
Erling Braut Haaland Foto: Werner100359, Wikimedia.

I Bundesliga, Frauen-Bundesliga og 2. Bundesliga spiller til sammen åtte norske proffer. Slik har høsten 2020 gått for dem.

Bundesliga

Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund, 14 kamper i alle turneringer, 17 mål, 3 målgivende)

Dortmund-spissen fortsatte der han sluttet etter forrige sesong: Med å score mål. Av 14 kamper endte kun tre uten målpoeng. I Bundesliga da Dortmund tapte mot Augsburg og mot Köln, og i cupen da laget tok seg enkelt videre mot Duisburg. Utenom det har 20-åringen produsert målpoeng etter målpoeng, og prestert meget sterkt på banen i både Bundesliga og Champions League. Haaland pådro seg en hamstringskade i begynnelsen av desember, og har ikke fått spilt siden da. Han skal være klar igjen i løpet av januar.

Alexander Sørloth (RB Leipzig, 15 kamper, 1 mål)

Alexander Sørloth ble kjøpt av RB Leipzig for rundt 200 millioner kroner i september. Av 15 kamper har han kun fått tre i startelleveren, mens de resterende var innhopp. Spissens første tre måneder i Tyskland har ikke gått på skinner. Sørloths prestasjoner har båret preg av at han har måttet og må lære et helt nytt system under Leipzigs trener Julian Nagelsmann. 25-åringen har i tillegg slitt med å ikke score. Den forløsende første scoringen kom i Champions League mot Basaksehir 2. desember, der Sørloths nettkjenning avgjorde kampen til Leipzigs fordel.

Les også: Seriestart i Australia – Et slags tabelltips

- Annonse -
Håvard Nordtveit (TSG 1899 Hoffenheim, 9 kamper)

Midtstopperen åpnet sesongen skadet etter å ha pådratt seg brudd i foten i 2019/20-sesongens siste kamp. Nordtveit var dermed først tilbake i en kamptropp i begynnelsen av november. Siden da har han vært på banen i alle fire kamper i Europa League, og startet fire kamper i Bundesliga. Med unntak av kampen mot Stuttgart (3-3) har 30-åringen vartet opp med solide prestasjoner.

Rune Jarstein (Hertha BSC, 0 kamper)

Etter at Alexander Schwolow ble kjøpt av Hertha før sesongen, har Rune Jarstein mistet plassen mellom stengene. 36-åringen er lagets andrekeeper og har vært på benken i samtlige offisielle kamper denne sesongen, men uten å få et minutt på banen.

Julian Ryerson (Union Berlin, 11 kamper)

For den andre nordmannen i Berlin, Unions Julian Ryerson, har høsten vært hyggeligere. Mens han forrige høst kun fikk fire kamper, har han denne sesongen vært på banen i elleve av 15 mulige offisielle kamper. Mot Hoffenheim og Hertha fikk 23-åringen sine eneste to kamper fra start. Ryerson føyet seg som regel godt inn i Unions lag og presterte på et greit nivå.

Les også: O, jul med din glede, Arteta

Frauen-Bundesliga

Ingrid Syrstad Engen (VfL Wolfsburg, 16 kamper, 1 mål, 3 målgivende)

Selv om Wolfsburg, som vant «The Double» og spilte Champions League-finalen forrige sesong, har fått en tøffere sesong så langt og ligger fem poeng bak Bayern München, har Ingrid Syrstad Engen prestert på høyt nivå. Som sentral midtbanespiller er hun sterk i det defensive spillet, presis som ballfordeler og bidrar i tillegg en del i det offensive spillet, særlige med smarte pasninger og bevegelser. På banen i samtlige offisielle kamper, 14 av dem fra start.

Karina Sævik (VfL Wolfsburg, 14 kamper, 3 mål, 4 målgivende)

Den neste norske landslagsspilleren ble kjøpt av Wolfsburg fra Paris Saint-Germain i september. Hun har vært på banen i samtlige kamper etter overgangen, men spilt i hele 90 minutter kun én gang. Den bevegelige angrepsspilleren som gjerne trekker ut på kant, har bidratt med sju målpoeng. 24-åringen har så langt scoret ett mål i Bundesliga og to i cupen.

Les også: Vegar Eggen Hedenstad er ferdig i Rosenborg

2. Bundesliga

Håvard Nielsen (SpVgg Greuther Fürth, 15 kamper, 3 mål, 4 målgivende)

Både Greuther Fürth og Håvard Nielsen fikk en god høst i 2020. Laget ligger på tredjeplassen etter 13 kamper, er i åttedelsfinalen i cupen, og Nielsen har vært på banen i samtlige kamper denne høsten. Kun én kamp startet angrepsspilleren på benken. Nielsen har stort sett prestert brukbart. Med to scoringer ble han i tillegg banens beste spiller i den viktigste kampen for Fürth-supporterne, derbyet mot Nürnberg, som Fürth vant 3-1.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -