Tyskland ble tildelt Euro 2024

635
EM 2024 Tyskland logo

I dag ble det klart hvilken land som får æren av å arrangere Europamesterskapet i fotball 2024.

I dag kunngjorde UEFA, hvilken nasjon som fikk æren av å arrangere fotball-EM for herrer i 2024. Valget falt til syvende og sist på Tyskland. Det bekreftet UEFA på scenen i Nyon (Frankrike).  Det var på forhånd bare to land som det sto mellom, det andre landet var Tyrkia. Det var en del spenning rundt valget av arrangør, ettersom forholdet mellom Tyrkia og Tyskland er anstrengt.

– Vi har hatt to veldig sterke bud. To store fotballnasjoner som slåss om EM. Dessverre kan bare én av dem arrangere EM i 2024, sa UEFA-president Aleksander Ceferin da han presenterte Tyskland som arrangør.

Opp på scenen kom også Tysklands fotballpresident Reinhard Grindel og tidligere landslagskaptein Philipp Lahm, som naturlig nok var svært fornøyd med valget. Og gleder seg til å jobbe mer mot EM.

Disse byene får EM-kamper

- Annonse -

Berlin (Olympiastadion), München (Allianz Arena), Dortmund (Westfalenstadion), Gelsenkirchen (Arena AufSchalke), Stuttgart (Mercedes-Benz Arena), Hamburg (Volksparkstadion), Düsseldorf (Esprit Arena), Köln Müngersdorfer stadion), Leipzig (Red Bull Arena) og Frankfurt Waldstadion).

Datoene ikke bestemt

Det er ikke blitt bestemt når kampene skal spilles. Det blir bekreftet på et senere tidspunkt. Men fotball-EM vil blir arrangert  i juni og juli 2024 og at 24 lag skal delta.

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -