I dag blir det avgjort hvem som får Euro 2024

200

Nedtellingen til hvem som får den store æren av å arrangere Europamesterskapet i fotball 2024. Det står mellom Tyskland og Tyrkia.

Senere i dag vender hele fotball Europa øynene mot Nyon, hvor avgjørelsen om hvem som får arrangere Europamesterskapet i fotball i 2024. Mens EM i 2020 skal fordeles på flere land, blant annet München. Så er det bare to kandidater som det står mellom om Euro 2024. Nemlig Tyskland og Tyrkia, ettersom det er bare de to landene som har søkt om mesterskapet i 2024.

I utgangspunktet skulle juryen i UEFA, møttes for første gang klokken ni i dag tidlig. Men det ble forsinket med enn time. Rapportene fra Nyon går ut på at de er samlet. Kunngjøringen finner sted klokken 13:00. Både den tyrkiske og tyske delegasjonene vil først vise en video, unntatt media, og vil da gi et 15-minutters svar.

Etter mye ble det besluttet torsdag morgen, at Tyskland må starte med presentasjonen. For DFB, EM ambassadør Philipp Lahm, nasjonal trener Joachim Löw, tidligere nasjonal spiller og DFB-integrering ambassadør Celia Sasic, søkeleder Markus Stenger samt generalsekretær dr. Friedrich Curtius på podiet stiller spørsmålene. Konkurrent Tyrkia starter kl. 13.35 med presentasjonen sin.

Etterpå velger UEFA-Styret ut det beste bidraget. Som består av presidenten og 16 medlemmer. Stemmen er hemmelig. Hvis et medlem er forhindret, utløper hans stemme, fordi det ikke kan avgis stemmer i representasjon. UEFA bekreftet om morgenen at italiensk Andrea Agnelli vil delta på lederkomiteens møte i Nyon, som var usikkert til slutten. Den alvorlig syke Lars-Christer Olsson (Sverige) har kansellert sin deltakelse. Kunngjøringen til arrangøren forventes ikke før 15.05

Og vinneren er? Kandidaten som mottar flest poeng på de gyldige stemmesedlene som er innlevert, vil bli utnevnt som arrangør av mesterskapet i 2024.

Lahm: “Vi er mer enn overbevist”

Lahm har uttrykt håp i en videomelding noen timer før avgjørelsen om en hjemmerturnering i 2024. “I dag er den dagen vi har jobbet så lenge, er vi mer enn overbevist om vårt konsept, men det er ikke lenger i våre hender.” I dag bestemmer UEFAs styre om å få EURO 2024 Fingers krysset over at vi i 2024 igjen vil ha et europeisk mesterskap i Tyskland, “sa den tyske EM-ambassadøren i sin Twitter-melding.

For eneste gang hadde DFB vært EURO 1988. Nederland vant finalen i München med mål fra Marco van Basten og Ruud Gullit 2-0 mot Sovjetunionen.

Kommentarer

kommentarer