Tyskland: Storklubber i krise og norsk innsats

180
bundesliga
Bundesliga logo

Tyskland: Storklubber i krise og norsk innsats

Bundesliga og resten av verden ruller videre, og for enkelte sparker verden litt ekstra hardt bakdelen. Både nordmenn og enkelte klubber sliter med tilværelsen og i en måned hvor landslaget til Norge skal ut i viktige kamper, så må våres beste menn prestere. Fellesnevneren for nærmest alle nordmenn i Tyskland, er at runden i helgen ga begrenset med spilletid, enten grunnet skader eller at de ikke er god nok

Norsk innsats: 

Per Ciljan Skjelbred måtte se kampen mellom Stuttgart – Hertha Berlin fra tv-stuen, eventuelt sidelinen/tribunen. Grunnet gule kort, så måtte han stå over oppgjøret med suspensjon. Også Jarstein og «Moa» var ikke tilgjengelig til kampen. Kampen endte forøvrig 0-0, og for Hertha mot bunnrival Stuttgart, så gjelder hvert poeng de kan grabbe til seg.

Nordtveit og Mönchengladbach rotet vekk en 2-0 ledelse borte mot Mainz, i en kamp hvor Nordtveit kun kom inn i det 89.minutt

- Annonse -

Bård Finne var det ikke behov for når Köln vant 4-2 mot Frankfurt. Finne var ubenyttet innbytter. Også i cupkampen på tirsdag mot Freiburg, kom ikke Finne til nytte.

Ruben Yttergård Jenssen for Kaiserslautern spilte 80 min mot Union Berlin, i en kamp som endte 0-0. En liten formdupp for Kaiserslautern som fortsatt kjemper om opprykk.

Zlatko Tripic spilte drøye 90 minutter før han ble tatt av banen, når Greuther Fürth spilte 1-1 mot Aalen

Håvard Nielsen spilte hele kampen for Braunschweig, mens Hedenstad kom inn etter 60 min i en kamp som Braunschweig tapte 2-0 hjemme mot St. Pauli. Bakenga var ikke med.

Even Hovland og Nürnberg tapte 0-1 mot Heidenheim. Nordmannen spilte hele kampen.

Tarik Elyounoussi, Mathis Bolly og Henrik Gulden var ikke med for sine respektive lag.

 

Fra topp til bunn: 

Vi begynner med Stuttgart og Hamburg. Begge lagene spilte 0-0 i helgen, og begge lag ligger utsatt til i bunnstriden. Stuttgart, som vant ligaen så sent som i 2007 vant ligaen, og som i 2012 knepent tapte cupfinalen 3-2 mot Bayern, ligger helt sist på tabellen. Kun 4 seire har det blitt i hele sesongen, og klubben har gitt fyken til mang en trener siden 2011. I fjor berget de med en nødskrik plassen, hvor neste lag, Hamburg, måtte ut i kvalik for å unngå nedrykk. For Hamburg er også en storklubb i tysk sammenheng. Klubben har blant annet vunnet serien 6 ganger, og deltatt ute i Europa med varierende hell. Spesielt slutten 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet var Hamburger SV en klubb å se opp for.

Men utover 2010-tallet har begge klubbene slitt voldsomt, selv om Stuttgart kom til gruppespillet i EL (Hvor de blant annet tapte mot et middelmådig Molde) Begge klubbene driftes dårlig, økonomien er skralt vedlikeholdt, og spesielt for Stuttgart svikter publikum. Når attpåtil spillerkjøp ikke slår til, så er dette en enkel vei til trøbbel.

To andre klubber som kan sammenlignes med Hamburg og Stuttgart, er Borussia Dortmund og Borussia Mönchengladbach. Begge Borussia klubbene lå med brukket rygg, Mönchengladbach med nedrykk i det året Stuttgart vant serien, Dortmund med konkurs hengene over seg. Med et unntak grunnet skader, udyktighet og stang, så har Dortmund reist seg i motsetning til Hamburg og Stuttgart i årets sesong. De gule og svarte lå sist i ligaen frem til jul, men noen skikkelige skippertak har løftet laget opp til sikker grunn (enn så lenge) For Mönchengladbach, så er de helt fremme i teten, og kjemper om en CL-plass. Som Hamburg, så er også «Gladbach sin storhetstid på 70/80 tallet. Grunnen til at klubbene i vest-Tyskland er kommet der de er nå, er grunnet god kompetanse i toppledelsen.

Runden som gikk: 

Det var i Köln og Mainz at det ble spennende. 10 mål fordelt på disse to kampene utgjorde det som ellers kunne blitt en kjedelig runde med få mål. I tillegg til at Augsburg sto for rundens overraskelse, når de slo formlaget Wolfsburg. Ellers var det også åttendedelsfinale i cupen på tirsdag og onsdag, og disse lagene gikk videre: Bayern, Dortmund, Wolfsburg, Leverkusen, Mönchengladbach, Bielefeld, Freiburg og Hoffenheim. På søndag ble det trukket om hvem som møter hverandre i kvartfinalen, og Bayern skal få kjempe om avansement, når de reiser til et tøft oppgjør mot Leverkusen.

Dette er kvartfinalene:

Leverkusen – Bayern

Dortmund – Hoffenheim

Bielefeld – Mönchengladbach

Wolfsburg – Freiburg

 

Øvrige resultater i 1. Bundesliga

Stuttgart – Hertha Berlin 0-0

Hamburg – Dortmund 0-0

Augsburg – Wolfsburg 1-0

Hannover – Bayern 1-3

Freiburg – Bremen 0-1

Schalke – Hoffenheim 3-1

Mainz – Mönchengladbach 2-2

Köln – Frankfurt 4-2

Paderborn – Leverkusen 0-3

 

Tabellen

[soccer-info id=’3′ type=’table’ columns=’#,Team,P,MP,W,D,L’ highlight=’1013||Paderborn’ /]

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -