10 tips til groundhoppere

363

10 tips til groundhoppere

Groundhopping er en aktivitet som innebærer å besøke så mange kamper som mulig på så mange forskjellige stadioner som mulig. Det er en spesielt populær aktivitet i Tyskland, men dette har blitt en mer og mer populær aktivitet i Norge og England de siste årene, og her er noen tips til deg som har en groundhopper i magen.

1. Hvis du ikke vet hvor du skal, følg etter folk med fotballdrakt. De skal garantert samme sted som det du skal.
2. Alltid ha med deg kontanter. Du vet aldri når du får lyst til å kjøpe deg noe (program, mat, drikke osv.) og min erfaring tilsier at det omtrent aldri er noen som tar kort, og det er nesten aldri minibanker i området heller.
3. Lag en reiserute og legg gjerne turen innom lokale attraksjoner, finn ut hvor langt det er til stadionen. Legg det opp sånn at du har god tid før kampen, så du har en slingringsmonn om noe går galt.
4. Ta utgangspunkt i at det kan være farlig å gå rundt i bortedrakt. Noen supportere blir veldig fort provoserte, og det er alltid greit å holde seg unna trøbbel.
5. Registrer deg gjerne på sider som dette eller dette, hvor du kan føre inn en oversikt over alle kamper du har vært på.
6. Les reglene her, og se en oversikt over stadioner som gjelder og ikke gjelder. Dette forandres fra år til år!
7. Ha med deg snacks, vann, kamera og ikke minst billett!
8. Besøk flere stadioner i samme område på en helg. Det er mange kamper i samme område, bare i forskjellige ligaer. Sjekk ligaer som Championship, Skotske Premier League osv.
9. Om du ikke er supporter av noen av lagene, ta gjerne kontakt med den norske supporterklubben for det laget du besøker, eller lokalbefolkning på pub, da lærer du alltid noe nytt om stedene du besøker.
10. Men det viktigste er, å ikke stresse, og heller fokusere på å ha det gøy!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

- Annonse -
[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -