Uavgjort i brennhet kamp

348

Atlético Madrid tok i mot Sevilla til stormøte på Vicente Calderón. Det var forventet en stor kamp, med mange sjanser og forhåpentligvis mange mål. Og slike kampen pleier sjeldent å skuffe. Serieleder Atlético var forventet å vinne denne kampen, men det kom til å bli en tøff oppgave mot et Sevilla lag som har vunnet Europa League de to foregående sesongene, og som alle vet kan spille fabelaktig fotball fremover og veldig kompakt hjemover.

Første omgang var mye frem og tilbake. Begge lag slet med å trenge gjennom forsvaret til motstanderen, og pasningsprosenten til lagene var ikke akkurat til å skryte over. Likevel var det mye fint spill, og mange gode langpasninger de første 45. Sevilla var også nærmest scoring i denne omgangen med et skudd som gikk via Atléticos forsvar, og i tverrliggeren. Jan Oblak var nærmest utspilt når den ballen skiftet retning, og Sevilla hadde mest sannsynlig ledet 1-0 om den ballen hadde sneket seg under tverrliggeren. Men marginene var ikke på bortelagets side, og lagene gikk til pause med 0-0.

Andre omgang ble mer fartsfylt og temperaturen ble skrudd betraktelig opp. Allerede 15 minutter ut i omgangen pådro Vitolo seg sitt andre gule kort i kampen og blir dermed vist av banen. Sevilla er nå 10 mann, og må legge seg mer defensivt. Det skaper større rom for hjemmelaget som utnytter at de er en mann mer, og at de har større plass å spille ball på over på Sevillas banehalvdel.
Atlético presser og presser, mens Sevilla forsvarer seg med alt de makter og prøver på en kontring og to i blant. Selve spillet blir styggere, og spillerne trøkker mer og mer til i taklingene. At det ikke ble mer enn det ene røde i denne kampen, er nesten et mirakel.
Etter 95 minutter blåser dommeren av kampen til et 0-0 resultat. Atlético er nok skuffet over resultatet og føler de har tapt 2 poeng i dagens kamp. Sevilla derimot kan dra hjemover med hode hevet, og tenke på denne kampen som en seier.

Sergio Rico kan regnes som den store helten for Sevilla idag.

Kampen endte med hele 9 gule kort og 1 rødt kort. Atlético hadde hele 21 avslutninger i kampen (3 på mål), mens Sevilla hadde 7 avslutninger i kampen (1 på mål).