UEFA-representant: Nasjonale ligaer har førsteprioritet

371
UEFA logo

Europamesterskapet, Champions League og Europa League må vike for de nasjonale ligaene, det sier UEFA representanten Lars-Christer Olsson.

Presidenten for de største europeiske ligaene, Lars-Christer Olsson, har kunngjort at de nasjonale ligaene må sluttføres. Hvor han mener EM, Champions League, Europa League må dessverre legges på vent. Vi må prioritere de nasjonale ligaene.

Senere i dag vil UEFA holde en videokonferanse med medlemslandene om den kritiske situasjonen i fotballverdenen, hvor nesten alle europeiske ligaer midlertidig er utsatt på grunn av coronavirus.

De siste dagene har det gått mange rykter om planene for inneværende sesong, men ifølge Olsson er det ingen tvil om hva som skal være øverst på dagsordenen.

– Første prioritering bør være å avslutte de nasjonale ligaene denne sesong. Ellers vet vi ikke hvilke klubber som skal spille i de europeiske klubbturneringene neste sesong, sa Olsson til BT Sport og Sky Sports. 

- Annonse -

I England har det begynt å svirre diverse rykter om at årets Premier League-sesong burde blitt avlyst og at Liverpool skulle fratas seriemesterskapet. En slik løsning får ikke støtte fra Olsson, hvor han advarer at det kan komme økonomiske sanksjoner mot disse tiltakene.

– Noen land har rapportert at hvis du stopper midt i en sesong, kan du verken velge tittelvinner, nedrykk eller opprykkslag. Det kan være en økonomisk straff hvis en liga velger å gjøre det, ettersom antall kamper er veldig viktig for kontrakter med TV-leverandørene.

På dagens videokonferanse vil UEFA, sammen med medlemsland også diskutere hele situasjonen rundt sommerens europamesterskap. De siste ryktene om det kommende EM er at det blir utsatt til en senere i år.

UEF

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -